SAŠU JANKOVIĆA SU UNIŠTILI ZBOG POZIRANJA NA SAHRANI OLIVERA IVANOVIĆA: A šta tek reći za klečanje Ane Brnabić i Marka Đurića? (FOTO)
Ana Brnabić na sahrani Olivera Ivanovića, Foto: Filip Plavčić

sramno ili nE?

SAŠU JANKOVIĆA SU UNIŠTILI ZBOG POZIRANJA NA SAHRANI OLIVERA IVANOVIĆA: A šta tek reći za klečanje Ane Brnabić i Marka Đurića? (FOTO)

Tviter gori

Objavljeno: 12:10h

Oliver Ivanović, lider kosovskih Srba ubijen je 16. januara nešto posle osam časova ispred kancelarije stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon atentata na srpskog političara, koji se decenijama borio za prava Srba na KiM održana je i sahrana ovog velikana, na kojoj je prisustvovao ogroman broj ljudi.

Vest o Ivanovićevoj tragičnoj pogibiji potresla je Srbiju, pa su na večni počinak Ivanovića ispratili porodica, prijatelji, javne ličnosti i građani koji su poštovali njegov lik i delo.

Sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu, u Aleji Velikana.

Među brojnim građanima koji su došli da odaju počast mučki ubijenom Oliveru Ivanoviću, našla se i premijerka Ana Brnabić, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Od jutros Tviter gori zbog njihovog dolaska i načina na koji su se poneli prema pokojnom lideru GI "Sloboda, demokratija, pravda".

Posle lidera PSG Saše Jankovića, koga su na društvenim mrežama urnisali zbog poziranja na sahrani Ivanovića, red je došao i na dvoje funkcionera vlasti.

Naime, mnogi su klečanje Brnabić i Đurića pored rake u koju je Ivanović spušten, okarakterisali kao licemeran čin. Mnogi su se nadovezali na reči nastradalog Olivera Ivanovića, koji je pre samo tri mesaca Đuriću poručio da "tone sve dublje".

Korisnici ove društvene mreže naveli su da osećaju sramotu zbog ovakvog postupka predstavnika Vlade Srbije.

Janko Veselinović napisao je da licemerno da čovek koji je "učinio sve da potpiše smrtnu presudu Ivanoviću, sada kleči nad njegovim grobom".

Takođe, mnogi su zamerili što Vlada Srbije nije donela odluku o danu žalosti povodom smrti Ivanovića.

Brnabić je najpre položila belu ružu na Ivanovićev grob.

I kratko se zamislila nad njim. Zatim joj se pridružio i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

U oprečnim izjavama, ranije, Đurić i Ivanović vodili su oštru polemiku, pa je zato tugovanje Marka Đurića shvaćeno kao licemerno.

BONUS VIDEO:

Porodica se oprašta od Olivera Ivanovića, najpotresnije scene sa sahrane


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.