SRAM VAS BILO! Albanski mediji napadaju i mrtvog Olivera: Nema dana da ne podsete na ovaj događaj iz 1999. godine!
Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

bez časti

SRAM VAS BILO! Albanski mediji napadaju i mrtvog Olivera: Nema dana da ne podsete na ovaj događaj iz 1999. godine!

Bio je osumnjičen za navodni masakr nad Albancima, a da su ga UMNIK i KFOR u svojim izveštajima označavali kao "kriminalca i zločinca koji je živeo lepo"

Objavljeno: 16:13h

Iako je mučki ubijen na pragu svog radnog mesta, Oliver Ivanović je i dalje meta napada albanskih medija.

Oni i dalje ne prezaju da heroja i pomiritelja sa severa Kosova predstave u lošem svetlu.

foto: AP

Čovek koji je tri godine proveo u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine, koje su "pale u vodu", pa je postupak vraćen na početak i dalje je trn u oku ovih medija.

Albanska strana nikad nije volela Olivera Ivanovića, i pored njegove pomirljive politike, jer je uvek argumentovano branio prava srpske zajednice na Kosmetu.

Tako sajt Infokosova "reciklira" video iz 1999. godine na kom se vidi kako Ivanović mirnim tonom brani albanskim provokatorima da pređu u severni deo Kosova.

Navodi se da su Srbi tada "počeli da prave svoju republiku na severu".

Oliver Ivanović razgovara sa Albancima
Oliver Ivanović razgovara sa Albancimafoto: Printscreen

Sajt Insajderi.com u Ivanovićevom profilu navodi da se on pre svega "vezuje za zločine", i da je osuđen na 9 godina, ali se priznaje da je presuda odbačena na Apelacionom sudu.

Ipak, ne prezaju da u detalje opisuju za koje zločine je optužen, kao i da je osnovao paravojnu formaciju "Čuvare mosta".

Profil iz dokumenata NATO
Profil iz dokumenata NATOfoto: Printscreen

Navodi se da je bio osumnjičen za masakr nad Albancima, kao i da su ga UMNIK i KFOR u svojim izveštajima označavali kao "kriminalca".

Albanski mediji tvrde da je "očistio" Mitrovicu od Albanaca, da je snabdevao Srbe oružjem, i to u sportskim salama, kao i da je pravio liste za odstrel albanskih intelektualaca sa severa Kosova.

Na meti napada
Na meti napadafoto: Beta/Saša Đorđević

U napadima idu toliko daleko da napominju da je nakon rata "živeo dobro", kao i da je svoj stan od 100 kvadrata izdavao vojnicima KFOR za 12.000 maraka mesečno.

Čak i u "umereni" tekstovi o njemu, sa biografskim činjenicama dopunjeni su tvrdnjama "da su albanske porodice svedočile o njegovom učešću u masakru nad Albancima".

Ipak, i oni priznaju da je bio umeren političar, koji nije imao problem da sarađuje sa Albancima, ali gotovo u svakom tekstu o njemu se potencira da je osumnjičeni ratni zločinac, iako je presuda o ovim zločinima poništena.

Bonus video:

OVDE je mučki ubijen Oliver Ivanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.