IVANOVIĆA JE UBIO SUROVI UTRENIRANI PROFI UBICA! Kriminolog ukazuje na KLJUČAN DETALJ koji je mnogima promakao!
Foto: Fonet, Printscreen Youtube

likvidacija u mitrovici

IVANOVIĆA JE UBIO SUROVI UTRENIRANI PROFI UBICA! Kriminolog ukazuje na KLJUČAN DETALJ koji je mnogima promakao!

- Pištolj niko ne pominje, a možda je on ključni faktor u svemu ovome - kaže Nikolić

Objavljeno:
Milica Božinović

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se dogodila juče nešto posle 8 časova u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je ubijen sa šest metaka u leđa, a napadači još nisu pronađeni.

Kosovska policija saopštila je danas i da zna ko je vlasnik zapaljenog automobila koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. Podsećamo, automobil marke "opel astra" kojim su pobegle ubice Olivera Ivanovića pronađen je u blizini mesta zločina.

Srpsku javnost ubistvo lidera Srba na Kosovu pogodilo je toliko jako da, kako neki kažu, Srbija ovakav udarac i bol nije doživela još od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Mnogo polemika je pokrenuto oko pitanja ko je bio izvršilac i nalogodavac atentata na Ivanovića. Kriminolog Zlatko Nikolić u razgovoru za Espreso.co.rs objasnio je koju su mogući motivi ubistva Olivera Ivanovića, sa kriminalističke tačke gledišta.

Nikolić naglašava da je potpuno jasno da je obarač povukao profesionalni ubica.

foto: Printscreen/Youtube

- Nema nikakve smnje da je atentat izvršio profesionalni ubica. Koristio je pištolj sa prigušivačem, i to je jasno obzirom da je Ivanović ubijen iz vozila u pokretu. To oružje se neretko koristi u mafijaškim krugovima, mada pravi kriminlaci vole pištolj koji zovu "glok". Ovde ima jedna smicalica ili zagonetka. A ko? Ubijeni nije imao nikakve veze sa prljavim poslovima, nije kontroverzni biznismen, nije bilo nekih dugovanja - objašnjava Nikolić.

On dodaje da postoje dva razloga koji na Kosovu izazivaju takvu potrebu kod onih koji su hteli da ubiju Ivanovića.

- To je velika tenzija među albanskom populacijom na Kosovu zbog suda za OVK i zbog sukobljavanja u skupštini i pritiska. Drugi mogući uzrok je i to da EULEKS zbog neuspeha u svemu što je radio, Albance nije osudio, samo Srbe, a Ivanovića su tri godine držali u pritvoru i niko živ ne veruje da bi mogli da ga osude, osim politički. Nameće se da im živa usta nisu bila potrebna, odnosno da dobije oslobađajuću presudu, jer onda ne bi mogli da opravdaju sopstveno postojanje. I to je jedan od mogućih razloga, a za takve potrebe, sve takve organizacije imaju svoje specijalne službe koje se bave prljavim poslovima, da tako kažem. I nije nemoguće da su tako unajmili nekog ko je uradio ovo ubistvo na način na koji se likvidacije od strana kriminalaca vrše. Automobil u pokretu, bez nekog velikog prikrivanja i paljenje automobila - objašnjava naš sagovornik.

Kriminolog Nikolić naglašava da, postoji mogućnost da se možda pronađe nešto u spaljenom automobilu, ali da to ne bi bili neki veliki dokazi. Ipak, kako kaže, moguće je ući u trag pištolju u slučaju da je i on ostavljen da izgori.

- Pištolj niko ne pominje, a možda je on ključni faktor u svemu ovome. Postoji još jedna začkoljica. Da li je možda profesionalac iz neke službe namerno odradio to kao što rade kriminalci da bi zavarao trag? Ili je unajmljeno kriminalno podzemlje, treće opcije nema - objašnjava Nikolić.

Telo Olivera Ivanovića stiglo je danas u Beogradu i izloženo je u kasnim popodnevnim satima u crkvi na Novom groblju. Ivanović će biti sahranjen sutra u 12.30 sati.

BONUS VIDEO:

In Memoriam Oliver Ivanović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.