STIZAĆE SE DO ISTANBULA ZA 8 SATI: Vučić najavio izgradnju pruge Niš - Dimitrovgrad
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić

STIZAĆE SE DO ISTANBULA ZA 8 SATI: Vučić najavio izgradnju pruge Niš - Dimitrovgrad

Aleksandar Vučić je ovo rekao nakon što mu je predstavljen film "Ja, Aleksandar"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je dokumentacija za izgradnju pruge Niš - Dimitrovgrad spremna, kao i da će radovi početi u narednih sedam dana.

"I Sofija želi da se brzom prugom spoji sa Istanbulom, tako da kada mi završimo sa evropljanima što gradimo, sutra ću sa Ursulom da pričam o tome, Beograd - Niš brzu prugu, sada imamo i brzu prugu Beograd - Istanbul. Do sad smo govorili o Budimpešti, a imaćemo Budimpešta - Beograd - Niš - Sofija - Istanbul. Do Istanbula dakle za osam, devet sati", rekao je predsednik gostujući u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Predsednik je ovo rekao nakon što mu je predstavljen film "Ja, Aleksandar" u kome se iznose optužbe na njegov račun, naglašavajući da istraživanja društvenih mreža pokazuju da je više od 80 odsto negativnog sadržaja usmereno na njega, a preostalih 20 odsto na druge političke aktere.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/Pink

"Ali, to nije nešto oko čega to treba da se žalim, jer kada sam birao da budem neko ko će da donosi odluke i da ga mrze, ili statira, a bude voljen i omiljen - više volim ovo prvo. Tako sam mogao da uradim nešto, kao što je Beograd na vodi, Prokop, BAS, brza pruga Beograd - Novi Sad", rekao je predsednik.

Vučić je podsetio da je imao brojne kritike i kada je u pitanju bila izgradnja autoputa Beograd - Čačak, zbog uklanjanja hrasta, kao i rušenje baraka u Hercegovačkoj.

"Nemojte ovuda, tu je hrast. Da li treba da izgubimo još 300 ljudi, da pogine bez autoputa, na Ibarskoj - jer se oni svi prave blesavi i nekome se dodvoravaju. A neće niko da se nekome ne bi zamerio i za sve je tako. Rušenje baraka na koje nisu imali pravo, evo kažem ja sam kriv, i to bi i po danu uradio. Danas imate nešto lepše nego u Majamiju, i svi to znaju i tamo dolaze i sad više kažu da neće da ruše ali neko je morao da se izbori protiv njih", rekao je Vučić.

Bonus video:

00:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.