SADA JE SVE MNOGO JASNIJE: Vučić se oglasio povodom razgovora sa MMF
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić

SADA JE SVE MNOGO JASNIJE: Vučić se oglasio povodom razgovora sa MMF

Aleksandar Vučić se oglasio povodom razgovora sa MMF

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se finasije Srbije nalaze u odličnom stanju i da industrijska proizvodnja vuče napredak zemlje.

- Danas smo imali razgovore sa MMF. Ljudi obično kažu: 'Šta nas briga za MMF'. Mi smo 2011. izbacili MMF pred izbore 2012. To nas je još skuplje koštalo, pa smo 2014. morali da uđemo u fiskalnu konsolidaciju. Mi od 2014. u ovoj ili onaj način imali ovde MMF. Sad ćemo preći iz stend baj aranžmana u tzv. prekoršneri deo, što znači da se naše finansije nalaze u odličnom stanju. Znate da ja retko kad koristim reč 'odličan', industrijska proizvodnja napreduje bolje nego što smo očekivali i ona vuče naš napredak. Srbija ide napred" - rekao je Vučić i dodao:

 Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/RTS

- Zato smo se borili, ni krivi ni dužni, da pokušamo da sačuvamo zemlju, odbranimo naše interese i da nam ekonomija napreduje. To kako napreduje ekonomija mnogo bolje osećaju siromašni. Mi moramo da se postaramo da napravimo najbolji mogući ambijent za dolazak investicija".

- Mislim da će rast ići i do 2,7. Sve što smo rekli za studente, plate i penzije, biće odmah ispunjeno, bez udara na naše finansije. Držimo nisku stopu javnog duga. Na nivou evro zone je 91 posto, u Srbiji je 51 posto. Mi nismo uvek u situaciji kao zemlja koja se nalazi van EU, podložna različitim šokovima. Mi moramo da budemo sigurni i ne smemo da se ponašamo kao raspojasana banda. Imamo više nego što trošimo. To kako napreduje ekonomija mnogo bolje osećaju siromašni. Mi moramo da se postaramo da napravimo najbolji mogući ambijent za dolazak investicija - dodao je.

Predsednik je napravio paralelu sa BiH.

- BiH je pre deset godina imala za 100 evra imala veće plate, a sada Srbija ima za 100 evra veće. Za kratko vreme je napravljen preokret. To nije zato što smo pametniji, već zato što smo imali mnogo direktnih stranih investicija - pojasnio je on.

Bonus video:

00:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.