ČANAK: Išao sam u rat, nisam ja Šešelj da se krijem!
Foto: Fonet

o nato agresiji

ČANAK: Išao sam u rat, nisam ja Šešelj da se krijem!

Danas je 18. godišnjica od početka NATO agresije
Objavljeno:

Boško Obradović: Bio sam u studentskom domu na Zvezdari

foto: Espreso

- Godine 1999. sam bio apsolvent Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prve dane bombardovanja proveo sam u studentskom domu na Zvezdari, zajedno sa kolegama i prijateljima iz studentskog doma. Nikada neću zaboraviti NATO zločin nad srpskim narodom. Ovaj zločin ne zastareva i NATO zločinci moraju za to odgovarati.

Milan Stamatović: Bio sam kod kuće sa porodicom

foto: Filip Plavčić

- Tog 24. marta 1999. godine sam bio kod kuće, sa porodicom. Sa pažnjom sam pratio sudbonosne događaje tog proleća. Prve vesti o početku bombardovanja čuo sam na TV 5, u to vreme jedinom opozicionom glasilu u ovom delu Srbije. Vesti koje sam čuo duboko su me potresle. Razmišljao sam kako smo mi Srbi mnogo propatili u poslednjem veku i kako ćemo nove žrtve i stradanja teško preboleti.

Radulović: Protestovao sam ispred američke ambasade

foto: Beta

- Tog dana kada je počelo bombardovanje Srbije, 24. marta 1999. godine, bio sam ispred američke ambasade u Torontu, u Kanadi. Ispred ambasade su se okupile dve grupe demonstranata. Jedna grupa je podržavala Miloševića, ja u toj grupi nisam bio. Bio sam u onoj drugoj, koja je osuđivala Miloševića i kriminalnu Klintonovu i Blerovu politiku bombardovanja Srbije.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.