VOJSKA SRBIJE DO DALJEG U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Gotova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Foto: Printscreen/Youtube/KoSSev - Kosovo Sever Portal

saopšteno je

VOJSKA SRBIJE DO DALJEG U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Gotova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić.

Objavljeno: 12:03h

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost je održana danas u zgradi, a njoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sednica je održana u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Saopšteno je da Oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtina i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snalaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije. Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR-a, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Vučića prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Sednici su prisustvovali i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić. "Republika Srbije biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", poručeno je u saopštenju.

Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić.

Na severu KiM juče je tzv. kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.