"NASTAVNICA JE I DALJE U ŠOKU": Vučič o stanju povređenih u masakrima
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

OBRATIO SE JAVNOSTI

"NASTAVNICA JE I DALJE U ŠOKU": Vučič o stanju povređenih u masakrima

Svi se molimo, velika pobeda bi bila u Malom Orašju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti večeras. Govorio je o stanju povređenih u pucnjavama u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.

"Razgovarao sam sa lekarima, sa svima sa odeljenja. Sa Ercegovcem, sa Ašaninom. Video sam najteže povređene, svi su iz škole Vladislav Ribnikar, ne računajući P.M. koji je iz Malog Orašja. Devojčice su bile veoma raspoložene, iako su teško povređene. Zadovoljan sam što sam u tom stanju mogao da ih vidim. Učiteljica je teško pogođena, to je jedna divna žena, nadam se da će moći da preboli ovo, povrede će prevazići, u dobrom je fizičkom stanju, ali je baš u šoku, užasno je teško to što je preživela.

Svi se molimo, velika pobeda bi bila u Malom Orašju. I on je bolje, ali ni lekari ne smeju ništa da kažu. Angelina je bila borac. Danas sam sa njenim roditeljima i sestrama palio sveću i razgovarao sat vremena u Hramu Svetog Save. U međuvremenu sam dobio sam pismo grupe roditelja. I sutra i prekosutra ću se baviti time da znaju da sam dobio pismo danas u popodnevnim časovima, pa ću odgovoriti na sve to. Mišljenja su različita, ali meni je blisko to što su napisali. Trudićemo se da pronađemo najbolje rešenje, ali je važno da se čuje glas roditelja. Deca moraju da nastave sa svojim obrazovanjem, da li sada ili od septembra, videćemo. Treba videti kako", rekao je Vučić.

Otac dečaka koji je usmrtio 10 osoba u školi u centru Beograda lišen je slobode nakon tog zločina, dok je majka u četvrtak saslušana u Policijskoj stanici Beograd. Nakon što je đak “Ribnikara” usmrtio devetoro đaka i stražara, u Srbiji su proglašeni dani žalosti i otvorena je knjiga žalosti, u koju su se danima upisivali roditelji, nastavnici, sugrađani, predstavnici države i svi koji saučestvuju u ogromnom bolu.

Nastava je u međuvremenu počela da se odvija, a đaci će pokušati da uz rad sa stručnjacima završe školsku godinu, nakon čega će škola biti temeljno rekonstruisana i kada se u septembru vrate u nju neće podsećati na mesto na kojem se početkom maja dogodio masakr kakav Srbija ne pamti.

01:08

Inaguracija predsednika CG, dolasci, Aleksandar Vučić

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.