VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA NA MITINGU U PANČEVU: Prosek plate biće veći od 1.000 evra, zabrinut sam zbog Kosova
Miting u Pančevu, Foto: Damir Dervišagić

OBRAĆANJE

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA NA MITINGU U PANČEVU: Prosek plate biće veći od 1.000 evra, zabrinut sam zbog Kosova

Predsednik Srbije se obratio na narodnom skupu u centru Pančeva

Objavljeno: 21:00h

U Pančevu, na Trgu kralja Petra, održava se narodni miting na kojem se građanima obratio Aleksandar Vučić. "Pokušali su sve da spreče održavanje skupa. Ali, u tome nisu uspeli. Naša zemlja se suočava sa bezbroj teškoća. Danas, ne slučajno, Albanci su u Kosovskoj Mitrovici predstavili svog gradonačelnika, koji nije dobio ni 3 odsto, za desetine hiljada Srba. Kvinta kaže "legalni su izbori", nama kaže pitanje legitimiteta i kad izađe 55 odsto".

"Hoću da znate da ništa što se događa danas nije slučajno. Mislili su i očekivali od nas da im predamo KiM na tacni. Da im kažemo "evo pomirili smo se, imali ste pravo kad ste nam ubijali decu i bombardovali". Kada smo rekli da nećemo da odustanemo od teritorijalnog integriteta Srbije, tada su krenuli da izazivaju probleme. Mi nemamo kud, mala smo zemlja i mali narod, ali imamo jednu osobinu da čuvamo svoje a vi možete da vršite pritiske kakve god hoćete".

00:11

Više od 10.000 građana u Pančevu čeka predsednika Vučića

Predsednik Vučić govorio je i o situaciji na Kosovu i Metohiji: "Veoma sam zabrinut za situaciju na KiM. Srbi su dali rok do 1. juna. Nikad ne znate kakvu će provokaciju Priština da izazove. Uvek će njima Srbija da bude kriva, jer Priština je njihovo čedo. A Srbija "mala i nejaka", čini ono što može da sačuva svoje ime i svoju zemlju, a sve ostalo... Plašim se da ćemo morati da budemo još čvršći i snažniji da odbranimo svoju zemlju. Radite šta hoćete i spolja i u zemlji, neću vam dozvoliti da razorite Srbiju"

"Razgovaraćemo i sa petrohemijom za plate, i sa svima, sve ćemo rešiti samo nećemo da trpimo ucene. Kad dođete za sto da razgovarate i da ne ucenjujete, tada može da se razgovara, a drugačije ne može. Moramo da uradimo škole za našu decu da pokažemo da brinemo za našu decu, da gradimo i ulažemo, to je ono što je za nas od presudnog značaja".

Vučić je govorio o masakrima u školi na Vračaru i u okolini Mladenovca. "Imali smo dva monstruozna zločina u dva dana. Te tragedije su toliko potresle našu zemlju i naš narod. Roditeljima njihovu decu niko ne može da vrati. Ali, videli smo u tom momentu tuge i potpunog šoka u Srbiji da neke ljude to uopšte nije zabolelo. Da tokom zvaničnog dana žalosti oni su sazivali političke skupove, da zloupotrebe žal, bol, tugu, pa i bes i gnev našeg naroda. Nikada političari to u ovoj zemlji nisu radili, kao što su sada to neki u našoj zemlji pokušali da zloupotrebe".

Vučić je govorio i o skupu zakazanom za naredni petak, 26. maj, ispred Narodne Skupštine: "Kažite "hoćemo izbore" i dobićete ih. Ali vi hoćete mene da obesite, patrijarha da silujete. Šta hoćete? Je l' imate još neku takvu ideju? Ima li neka normalna ideja? Nisam to čuo ovih dana. Sve što ste tražili stavili smo vam temelje, jedino što nećemo da se sklonimo odande, nego će naši poslanici svakodnevno da vas pobeđuju u raspravi. Vi dovodite rijalitije, nisam ja pare zarađivao na Velikom bratu nego vi i vaši lideri. A onda im kažem "nema problema, hajde da ukinemo sve rijalitije", a onda oni kažu "ne, ne smemo sve", jer oni ne smeju onda da izađu na oči njihovom lideru tajkunu. Onda kažemo hajde da pustimo rijalitije, ali čim bude nasilja ugasimo, oni kažu "ne može to", onda razumete da tu nema nikakvih principa, da tu nema ničega za šta se zalažu".

"Moja poruka njima je dok sam predsednik i od kada sam predsednik, niko nije plivao ni Savom ni Dunavom od političkih protivnika, niti će. Mi ne nudimo progon političkih neistomišljenika. I zato, da ne bi pomislili kako u Srbiji imaju većinu, zato smo vas pozvali da 26. na platou ispred Narodne skupštine dođete i da se okupimo. Ne da pokažemo kako nas ima više od njih, nego kako hoćemo ujedinjenu i normalnu, pristojnu Srbiju, u kojoj nikoga neće da progone ako drugačije misli, ali Srbiju koju će građani Srbije da uređuju, a ne neko spolja, jer građani Srbije to zaslužuju i to mora da bude naša poruka", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić najavio je da će do 2025. godine u Srbiji prosečna plata biti veća od 1.000 evra. "I 750 evra prosečna plata je malo, slažem se, ali zato vam dajem obećanje do 2025. prosečna plata u Srbiji biće preko 1.000 evra i minimalna plata 445 evra" rekao je Vučić.

"Libija danas ima pet puta više nafte nego Emirati. Srbija ide napred, ide gore i više, a oni Srbiju hoće da vrate u eru pljački, razaranja. Trudio sam se da prođem svaku opštinu da se sastanem sa svakim čovekom koji je to tražio. Da razgovaram sa svima, nekad se s nekim usaglasim nekad ne. Bez obzira da li sam se usaglasio, borio sam se za njegov interes. Ponosan sam na to što sam mogao da vam služim. Jer ja da služim strancima ni za šaku dolara ni za planinu neću. Nema povlačenja, nema predaje, sačuvaćemo svoju zemlju, rašće nam plate i penzije i beskrajno vam hvala na ovoj divnoj podršci, nikada vam ovo neću zaboraviti", kazao je predsednik Srbije.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.