OD SADA ĆE OBAVLJATI FUNKCIJU MINISTRA ODBRANE I POTPREDSEDNIKA VLADE: Biografija Miloša Vučevića
Miloš Vučević, Foto: Damir Dervišagić

vučević na novoj funkciji

OD SADA ĆE OBAVLJATI FUNKCIJU MINISTRA ODBRANE I POTPREDSEDNIKA VLADE: Biografija Miloša Vučevića

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine

Objavljeno: 13:31h

Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić predstavio je danas, na sednici Glavnog odbora stranke sastav nove vlade koju će voditi mandatarka Ana Brnabić. Na poziciji novog ministra odbrane naći će se Miloš Vučević, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada

Ko je Miloš Vučević?

Rođen je 10. decembra 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu „Vasa Stajić“ završio je u rodnom gradu, Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine.

Advokaturom se bavio u porodičnoj advokatskoj kancelariji, do 2012. godine. Pristupa Srpskoj naprednoj stranci 2008. godine. Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je 2011. godine.

Miloš Vučević
foto: Nikola Anđić

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a treći put u septembru 2020. godine. Te godine postaje i potpredsednik Srpske napredne stranke.

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Dobitnik je više priznanja, među kojima su i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije iz 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dobitnik je priznanja „Bela golubica“ u okviru programa „Tesla Global foruma“. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života.

Dan Grada Novog Sada obeležava se 1. februara. Povodom obeležavanja 270 godina Grada, 2018. godine, Miloš Vučević o tom istorijskom kontinuitetu rekao je sledeće:

„Možemo biti ponosni na 270 godina borbe za Novi Sad, 270 godina uspona i padove koje je Novi Sad doživeo kao i mnogi drugi gradovi, ali ono što možda izdvaja Novi Sad je činjenica da je uspeo da spoji stvari koje na prvi pogled nije lako uskladiti. Uvek je bio prepoznat po prefiksu multi kao multietnički, multikonfesionalni, multikulturalni“.

Miloš Vučević govori engleski jezik. Oženjen, otac Mihaila i Danila.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.