BRNABIĆ SE OGLASILA POVODOM IZJAVE PLENKOVIĆA: "Blokirajte naš evropski put, da cela EU vidi vaše vrednosti"
Ana Brnabić, Foto: © ATA Images

ODGOVOR

BRNABIĆ SE OGLASILA POVODOM IZJAVE PLENKOVIĆA: "Blokirajte naš evropski put, da cela EU vidi vaše vrednosti"

Konačno, dajte blokirajte nam više taj evropski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignorisanja od strane svih, pravdu za pobijenu decu

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se danas na društvenoj mreži Tviter povodom izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da je optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota za navodne ratne zločine protiv civila tokom Oluje, avgusta 1995, "politički montirana".

Premijer Hrvatske je juče na sednici Vlade podsetio da su se pre nekoliko meseci sastali s optuženim pilotima i poručili im da će ih zaštititi u ovom celom kontekstu.

Povodom ove izjave oglasila se premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Plenković kaže "pilotima se neće dogoditi ništa", pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna - pilotima koji su bombardovali kolonu civila u zbegu, na tlu druge države i ubili 4 dece, 1 devojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje ćuti - napisala je Brnabić na Tviteru.

- Konačno, dajte blokirajte nam više taj evropski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignorisanja od strane svih, pravdu za pobijenu decu. Što pretite samo? Blokirajte, da cela EU vidi vaše vrednosti! Kad blokirate, treba kolegama u EU da objasnite da štitite ubice dece. Hajde - dodala je premijerka.

Bonus video:

38:14

USIJANJE 26.08.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.