Vučić: Bez Zajednice srpskih opština neće moći da se krene nigde napred!
Aleksandar Vučić, Foto: Damir Dervišagić

sutra detaljnije o kosovu

Vučić: Bez Zajednice srpskih opština neće moći da se krene nigde napred!

Oko tablica, kako je rekao, ne možemo ni da razgovaramo. Tu sigurno da neće biti nikakvog pomaka - rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, odgovarajući na pitanja novinara, da će sutra mnogo detaljnije i preciznije govoriti o Kosovu i Metohiji, ali reč je, kaže o tome, "da pokušamo da se na svaki način ponašamo racionalno i razumno čuvajući koliko god je moguće u teškim okolnostima nacionalne interese i mir i stabilnost i da Srbima sa KiM garantujemo bezbednost i sigurnost".

Govoreći o sastanku sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, Vučić je kazao da su tražili poštovanje sporazuma iz 2011. godine, navodeći da je on rekao da je Srbija spremna da poštuje sve što je potpisala, bez obzira koja je vlada potpisala, ali da ne mogu da teraju Srbiju da sprovodi nešto što u tim sporazumima ne piše.

Aleksandar Vučić
foto: Damir Dervišagić

On je naveo da je sa njima razgovarao o Zajednici srpskih opština dva sata i dodao da bez ZSO neće moći da se krene nigde napred.

- Kažu potpisali ste slobodu kretanja i jednakost u odnosima, ali to piše za tranzitne zemlje, ne za Srbe sa Kosova... Ne možete vi da zaustavljate Srbina sa KiM koji ima srpska dokumenta, ne možete da mu kažete da ne može u centralnu Srbiju sa srpskim dokumentima i da ne može da se kreće - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Kurir TV

Oko tablica, kako je rekao, ne možemo ni da razgovaramo. Tu sigurno da neće biti nikakvog pomaka.

Vučić je rekao da će danas popodne imati nastavak konsultacija sa Lajčakom i Eskobarom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.