"SRBIJA SE NIJE SUOČILA S PROŠLOŠĆU": Oglasio se hrvatski šef diplomatije!
Gordan Grlić Radman, Foto: Youtube printscreen/HINA multimedija

reakcija

"SRBIJA SE NIJE SUOČILA S PROŠLOŠĆU": Oglasio se hrvatski šef diplomatije!

Kada govorimo o prošlosti, podsećamo da je u logoru Jasenovac, prema izveštajima nezavisnih komisija, ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece

Objavljeno:

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman dao je skandaloznu izjavu pravdajući skandaloznu odluku Hrvatske da zabrani privatnu posetu Jasenovcu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je, između ostalog, naveo da se "Srbija nije suočila sa prošlošću".

Kada govorimo o prošlosti, podsećamo da je u logoru Jasenovac, prema izveštajima nezavisnih komisija, ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

Radman je izrekao i neistinu da Hrvatska uvek najavljuje privatne posete svojih zvaničnika Srbiji.

- Mi uvek najavljujemo dolazak, to je ovde izostalo. Ne može se samo tako prelaziti granica - rekao je Radman, ali je ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas ukazalo na činjenicu da je u prethodnih godinu dana, zabeleženo preko 700 ulazaka nosilaca diplomatskih i službenih pasoša Republike Hrvatske u Republiku Srbiju, bez ikakvih prethodnih službenih najava.

To uključuje i visoke zvaničnike Republike Hrvatske, poput ministra nauke i obrazovanja Radovana Fuksa 24. juna 2022. godine, Zvonka Milasa, državnog sekretara u Kancelariji za Hrvate izvan Hrvatske, 18. marta 2022. godine, Milana Bošnjaka, izaslanika predsednika vlade Republike Hrvatske, 17. decembra 2021. godine itd.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.