"VUČIĆ JE SAMO HTEO DA POLOŽI CVEĆE I ZAPALI SVEĆU" Održana vanredna konferencija ministra Selakovića
Nikola Selaković, Foto: Subotica živi

VAŽNA KONFERENCIJA

"VUČIĆ JE SAMO HTEO DA POLOŽI CVEĆE I ZAPALI SVEĆU" Održana vanredna konferencija ministra Selakovića

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću hrvatske vlasti zabranile su privatnu posetu Jasenovcu.

Objavljeno: 11:22h

Ovim povodom šef diplomatije Nikola Selaković obratio se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije, zbog privatne posete Jasenovcu koju su hrvatske vlasti izrekle predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Podsetimo, u logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

OBRAĆANJE MINISTRA NIKOLE SELAKOVIĆA:

Selaković je pokazao notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske o zabrani "moguće posete" Vučića Jasenovcu.

- Dostavljena je nota ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, "zražava poštovanje i slijedom informacije o mogućoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske vreme i priroda poseta moraju biti sa poslovne strane. Takođe ukazuje da poseta visokog predstavnika strane države spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera - pročitao je Selaković notu ministarstva vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ima čast da u vezi sa notom ministarstva spoljnih i evropskih poslova Srbije od 15. jula 2022. godine saopšti sledeće "Šokirano je protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom kojom se na osnovu arbitrarno iskazane volje hrvatskih vlasti i grubo kršeći slobodu kretanja zabranjuje dolazak predsednika Srbije u Jasenovac. Namera predsednika Srbije bila je samo da položi cveće i zapali sveću.

- U prethodnih godinu dana zabeleženo je više od 700 ulazaka nosilaca diplomatskih pasoša Hrvarske u Srbiju bez ikakvih najava, uključujući i visoke zvaničnike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.