Usame Zukorlić ostaje na čelu Stranke pravde i pomirenja
Muamer i Usame Zukorlić, Foto: FILIP PLAVČIĆ, Printscreen

ZVANIČNO

Usame Zukorlić ostaje na čelu Stranke pravde i pomirenja

On je rekao i da će se učešćem u budućoj Vladi Srbije, SPP zalagati da bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru

Objavljeno:

Na Kongresu Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izabran je za predsednika SPP-a, a izborom predsedništva i glavnog odbora stranke završeni su unutarstranački izbori.

Na Kongresu, koji je sinoć održan u Kulturnom centru u Novom Pazaru, 400 delegata aklamacijom je glasalo za to da Usame Zukorlić bude predsednik SPP-a, dok je za njegovog zamenika izabran Jahja Fehratović.

Usame Zukorlić, koji je funkciju vršioca dužnosti predsednika Stranke obavljao od smrti njegovog oca, lidera i osnivača stranke Muamera Zukorlića, rekao je da je iza stranke najteži period u istoriji.

Kako je rekao, kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti, SPP je ostvarila istorijski rezultat na parlamentarnim izborima i osvojila 36.000 glasova.

1 / 3 Foto: Printscreen*instagram/usamebosniak

Naveo je da će dalje razvijati stranku, sa mesnim odborima, povereništvima širom Srbije.

- Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gde dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje - istakao je Zukorlić.

On je rekao i da će se učešćem u budućoj Vladi Srbije, SPP zalagati da bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru, da budu započeti projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, te da će raditi na vraćanju jedinstva Islamskoj zajednici.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Na Kongresu su izabrana i četiri potpredsjednika stranke - Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Ðerlek i Misala Pramenković, a za generalnog sekretara Edin Numanović.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.