U pripremi otvaranje kanala "Raša Tudej" u Srbiji
Foto: Profimedia

OGLASILA SE LJUBINKA MILINČIĆ

U pripremi otvaranje kanala "Raša Tudej" u Srbiji

Savet EU je u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državnih medija "Raša tudej" i "Sputnjik" na teritoriji cele EU

Objavljeno: 11:46h

Ruska državna televizija "Raša tudej" otvoriće svoje predstavništvo u Srbiji. Reč je o TV stanici kojoj je EU zabranila emitovanje zbog, kako se navodi, „podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu.

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija, piše Nova.

„Da, tačno je. Neće sada početi da radi u Srbiji, nego se priprema“, navodi ona.

Ljubinka Milinčić
foto: Marko Nikolić

Inače, Savet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državnih medija "Raša tudej" i "Sputnjik" na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.

U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.