ZAHAROVA U JEKU TENZIJA! Moskva će izaći u susret Berlinu pod 1 uslovom
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

ZAHAROVA U JEKU TENZIJA! Moskva će izaći u susret Berlinu pod 1 uslovom

Rusija je u četvrtak zabranila emitovanje nemačkog kanala "Dojče vele" u Moskvi i oduzela akreditacije osoblju DW kao odgovor na to što je Berlin zabranio emitovanje ruskog kanala "Raša tudej DE"

Objavljeno:

Marija Zaharova rekla je da će Moskva izaći u susret, ukoliko bi Berlin pokušao da normalizuje situaciju koja je izbila posle zabrane Raša tudej u Nemačkoj.

"Ako Nemačka krene ka normalizaciji situacije sa 'Raša tudej' u Nemačkoj, Moskva će izaći u susret", izjavila je ona.

Međutim, ona je upozorila da će u suprotnom Moskva odgovoriti.

"Ako Nemačka bude krenula ka eskalaciji, odgovorićemo na isti način. Međutim, ponavljam, ako Nemačka krene ka normalizaciji, mi smo, takođe, spremni na to", izjavila je Zaharova, prenosi agencija RIA Novosti.

1 / 10 Foto: Profimedia

Rusija je u četvrtak zabranila emitovanje nemačkog kanala "Dojče vele" u Moskvi i oduzela akreditacije osoblju DW kao odgovor na to što je Berlin zabranio emitovanje ruskog kanala "Raša tudej DE".

Evropska komisija ocenila je danas kao "neprihvatljivu i neopravdanu” odluku ruskih vlasti da zabrane nemačkom javnom servisu Dojče vele da se emituje u Rusiji i da zatvori njihovu kancelariju u Moskvi.

Reakcija ruskih vlasti, nažalost, još jednom ilustruje njihovo kontinuirano kršenje slobode medija i nepoštovanje nezavisnosti medija”, poručio je portparol EU, Peter Stano.

Stano ocenjuje da se zabrana rada nemačkom Dojče vele servisu ne može porediti sa odlukom Nemačke da zbog nepostojanja validne dozvole zabrani rad ruskom emiteru Raša tudej u Nemačkoj.

"Solidarni smo sa Dojče veleom i njegovim osobljem u Rusiji i nastavićemo da pratimo situaciju. Očekujemo da će Dojče vele imati pun i pravičan pristup pravnim koracima kako bi osporio ovu neopravdanu odluku”, zaključio je Stano

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.