Uklonjene fotografije srpskih žrtava u Bratuncu (VIDEO)
Foto: Printscreen

TUGA

Uklonjene fotografije srpskih žrtava u Bratuncu (VIDEO)

Ranije danas su uz regionalni put Bratunac - Potočari postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika

Objavljeno: 23:17h

Tužilaštvo Okružnog tužilaštva Bijeljina izdalo je nalog da se sa javnih površina u Bratuncu uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U saopštenju se navodi da su pripadnici policijske stanice Bratunac danas oko 10.00 časova postupili po prijavi nepoznatog lica da se u ulici Svetog Save, opština Bratunac, postavljaju fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava, prenose agencije.

"O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, koje je naložilo uklanjanje fotografija sa javne površine. Porodice poginulih žrtava rata su uklonile fotografije sa javnih površina", navodi se u saopštenju.

Ranije danas su uz regionalni put Bratunac - Potočari postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je u izjavi za Srnu da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.