Vučević: Nije uspeo ni Milošević, Koštunica, ni Tadić,i sada svi očekuju da Vučić reši to što nije rešeno vek i po
Miloš Vučević, Foto: Printscreen Instagram

JASNO I ODSEČNO

Vučević: Nije uspeo ni Milošević, Koštunica, ni Tadić,i sada svi očekuju da Vučić reši to što nije rešeno vek i po

Taj "srpski Gordijev čvor", srpsko - albanski, menjali su vladari; ni Petar i Aleksandar prvi. Nije uspeo ni Tito

Objavljeno:

Od Berlinskog Kongresa, preko Berlinskih ratova 1912. godine kada smo se vratili na Kosovo i Metohiju pa sve do današnjeg dana, niko nije uspeo da reši kosovsko pitanje, naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Taj "srpski Gordijev čvor", srpsko - albanski, menjali su vladari; ni Petar i Aleksandar prvi. Nije uspeo ni Tito. Nije uspeo ni Slobodan Milošević, Koštunica, ni Tadić, i sada nekako svi očekuju da Aleksandar Vučić, voleli ga ili ne voleli reši upravo to što nije rešeno vek i po.

Verujem da država mnogo toga čini u ni malo lakim okolnostima. Na žalost, malo zajednica Srba je ostala na Kosovu i Metohiji, ali mi moramo da pomažemo da im stvorimo što bolje uslove za opstanak, naravno, da čuvamo naše svetinje, da čuvamo naše manastire, naše crkve. Tamo nam jeduhovni DNK. Državotvorni DNK našeg naroda i naše države. Verovatno bi bilo idealno da mi priznamo "Kosovo" kao nezavisnu državu, da uvedemo Rusima sankcije, saglasimo se da se Republika Srpska gotovo ukine, da se izvrši revizija Dejtonskog sporazuma. E onda bi verovatno postali već prihvatljiviji, ali ja vam kažem da bi nam i tada došli sa nekim novim zahtevima, zato što kada krenete da se stalno saginjete i da ne vodite računa o sebi, nemojte očekivati da će drugi voditi više računa o vama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.