HRKALOVIĆKA STIGLA U SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE: MUP proverava optužbe koje su proteklih dana iznete u javnosti
Dijana Hrkalović, Foto: Ana Paunković

Izjave

HRKALOVIĆKA STIGLA U SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE: MUP proverava optužbe koje su proteklih dana iznete u javnosti

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

Objavljeno: 09:38h

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Sektor unutrašnje kontrole gde će dati izjavu o navodima koje je rekla za javnost u toku proteklih dana.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja, saopštio je MUP. Poziv je dobio i ministar Stefanović.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Oni su pozvani da iznesu saznanja zbog ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

- Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti - saopštio je juče MUP.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanovićfoto: Ministarstvo odbrane

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, međusobne optužbe ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović otkrile su kolosalne razmere afere prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.