Dačić o priči oko priznavanja Kosova: Oni te zahteve mogu da okače samo na oglasnoj tabli u svojoj Skupštini!
Foto: Fonet

nema popuštanja

Dačić o priči oko priznavanja Kosova: Oni te zahteve mogu da okače samo na oglasnoj tabli u svojoj Skupštini!

On je poručio da Srbija neće spuštati svoje "crvene linije" niti pristati na članstvo Kosova u organizacijama UN
Objavljeno:

On je istakao da od 28 zemalja EU, svega pet nije priznalo nezavinost Kosova, ali da to znači da nema zajedničkog evropskom stava niti jedinstvena politika EU po pitanju Kosova. - Važno je da mi sami ne spuštamo nase crvene linije već da budemo konstruktivni. Podržavamo dijalog sa Prištinom, tu mora nešto da se dešava, ali neko hoće kroz dijalog sa Prištinom da zlobopotrebljava našu konstruktivnost i da uradi nešto što ne može bez našeg prisustva - naglasio je Dačić.

foto: Fonet

On, takođe, ističe da Srbija neće odustati od pitanja članstva Kosova u međuanrodnim organizacijama, jer tu nije u pitanju članstvo u nekim na prime apotekarskim organizacijama već organizacijama koje utiču na statusna ptianja, na primer Unesko koje se tiče naše kulturne baštine. Dačić je rekao da je na Kosovo želi da prikaže da Srbi u prošlosti nisu ni bili prisutni na tomn prostoru već da je sva ta kulturna i verska baština deo nekakve vizantijske prošlosti.

foto: Thinkstock

Dačić je naglasio da Srbija treba više da iskoristi to što Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova i činjenicu da što je papa iz Latinske Amerike, tako da nije direktno "upleten" politiku u regionu. - Vatikan je važan za status Kosova i tu treba da napravimo veliki pomak i iskoristimo te vetrove - rekao je Dačić dodajući da bi trebalo da papa poseti Srbiju pošto bi bilo smešno da ode na Kosovo i tamo poseti patrijaršiju, a ne u Beogradu. Dačić je dodao da ne želi da se meša u crkvena pitanja, ali da bi, kada je reč o Kosovu, Vatikan mogao da bude važan saveznik.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.