Dačić o priči oko priznavanja Kosova: Oni te zahteve mogu da okače samo na oglasnoj tabli u svojoj Skupštini!
Foto: Fonet

nema popuštanja

Dačić o priči oko priznavanja Kosova: Oni te zahteve mogu da okače samo na oglasnoj tabli u svojoj Skupštini!

On je poručio da Srbija neće spuštati svoje "crvene linije" niti pristati na članstvo Kosova u organizacijama UN
Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da niko iz Vlade nikada nije prihvatio da se u dijalogu sa Prištinom razgovara o priznavanju Kosova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je poručio da Srbija neće spuštati svoje "crvene linije" niti pristati na članstvo Kosova u organizacijama UN.

Dačić: Prestanite da lažete, hoće da kažu da su Rusi krivi!

Dačić je komentarišući ultimatum i ucene sa prištinske strane, kao i četiri tačke i izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, rekao na Pinku da su to sve prazne priče.

foto: Fonet

- To su sve prazne priče, oni mogu to da okače na oglasnu tablu u kosovskoj skupštini. To je lokalni bezobrazluk koji koristi za smirivanje nekih političkih duhova u Prištini. Ipak, dobro je što se ovo pojavilo da bi ljudi videli sa kakvim se mi stvarima suočavamo kada pregovaramo - naveo je Dačić. Ministar spoljnih poslova je rekao da kada sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ode na pregovore Edita Tahiri započne priču o genocidu, ratnoj šteti i razgraničenju, priznavanju Kosova i slično.

foto: Fonet

- Niko nikada od nas nije prihvatio da se o tome razgovara niti ćemo o tome razgovarati. Taj dijalog je prebačen na nivo EU rezolucijom Generalne skupštine UN, ali je status neutralan i nigde nije rečeno šta mi treba da uradimo, što sada neke zemlje čini nervoznim - kazao je Dačić na TV Pink.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.