RAMA I HARADINAJ RAZGOVARALI SA AMERIČKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM: Sramno je za Srbiju ono što su rekli o Kosovu!
Ramuš Haradinaj i Edi Rama, Foto: Printscreen

otkriveno

RAMA I HARADINAJ RAZGOVARALI SA AMERIČKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM: Sramno je za Srbiju ono što su rekli o Kosovu!

Rama i Haradinaj su u poslednje vreme zaoštrili odnos

Objavljeno:

Albanski premijer Edi Rama i bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj razgovarali su u Vašingtonu, u odvojenim susretima, sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Rama i Haradinaj, koji su u poslednje vreme zaoštrili odnose, pa je albanski premijer protiv bivšeg kosovskog premijera podneo i tužbu zbog klevete, prisustvuju u Vašingtonu tradicionalnom Molitvenom doručku, prenela je prištinska štampa.

On je tužio Haradinaja zbog njegove izjave da se Rama zalagao za promenu granica u dijalogu sa Beogradom.

Albanski premijer je na svom fejsbuk profilu napisao da je sa državnim sekretarom razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine i balkanskom "mini Šengenu".

"Tokom susreta sa Majkom Pompeom razgovarali smo o obnovi anti-PKK paketa, regionalnom Šengenu i dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o zajedničkim izazovima našeg strateškog saveza, gde Albanija ostaje verna Sjedinjenim Državama", napisao je Rama.

Haradinaj, čcija je stranka Alijansa za budućnost Kosova sada u opoziciji, na svom fejsbuk profilu je napisao da je na sastanku sa Pompeom razgovarao, kako je naveo, "o političkoj važnosti i ulozi Kosova u regionu i šire".

Kosovo je pokazalo da je na strani Amerike, svog najvernijeg partnera u svim aspektima globalne bezbednosti, ekonomske, spoljne politike, mira i demokratije. Sekretar Pompeo nas je uverio da čvrsto stojimo u uverenju da Kosovo i SAD, pored zajedničkih strateških interesa, dele i sistem vrednosti slobode i demokratije", naveo je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.