DAČIĆ POSETIO ČKREBIĆA! U pitanju je poslednji živi funkcioner iz vremena TITA! (FOTO)
Ivica Dačić i Dušan Čkrebić, Foto: SPS

SPS odao priznanje članu

DAČIĆ POSETIO ČKREBIĆA! U pitanju je poslednji živi funkcioner iz vremena TITA! (FOTO)

Kako je Čkrebić rekao, on upravljanje Partijom i delovanje lidera SPS prati od kada se pojavio i istakao u političkoj areni...

Objavljeno: 17:03h

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posetio je poslednjeg živog najvišeg državnog funkcionera iz vremena Titove Jugoslavije, legendu politike tog vremena, Dušana Čkrebića koji danas u svojoj 93. godini intezivno prati njegovo političko delovanje kao i borbu za očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije.

foto: SPS

U razgovoru, Dušan Čkrebić se podsetio svog delovanja na politočkoj sceni dok je obavljao važne državne zadatke na mestu predsednika Predsedništva SR Srbije, predsednika srpske Vlade, predsednika Skupštine Srbije, ali i dok je obavljao funkciju predsednik Saveza komunista Srbije i člana Predsedništva Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije.

foto: SPS

Kako je Čkrebić rekao, on upravljanje Partijom i delovanje lidera SPS prati od kada se pojavio i istakao u političkoj areni, primetivši njegovu istrajnu energiju i posvećenu želju koju neiscrpno ulaže u borbu za očuvanje suvereniteta i nacionalnog integriteta Republike Srbije.

foto: SPS

Predsednik SPS je izrazio zadovoljstvo što se susreo sa poslednjom živom legendom iz Titovog doba i što je imao priliku da sa njim razmeni iskustvo, znanje ali i da sazna detalje, koji nisu poznati, iz istorije Jugoslavije i načina vođenja politike druga Tita, kao i segmente borbe za opstanak srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Čkrebić je iskoristio ovu priliku da Ivici Dačiću pokloni svoje tri autorske knjige: ”Koča Popović- duboka ljudska tajna“, “Komiterna – burni događaji i njihove posledice po SFRJ i Srbiju” i “Pogled iskosa”.

foto: SPS
foto: SPS

On je naglasio da redovno prati borbu Srbije oko povlačenja priznanja tzv. Kosova i čestitao mu je na istrajnosti i uspeh i podržao njegovo vođenje spoljne politike, kao i želju da nastavi da se istinski bori za svoj narod i državu.

foto: SPS
foto: SPS

Dušan Čkrebić je kao predsednik Predsedništva SR Srbije 1986. godine potpisao akt o odobrenju nastavka izgradnje najveće svetinje u Beogradu - hrama Svetog Save i za taj doprinos je pre nekoliko godina od patrijarha odlikovan najvišim ordenom Srpske pravoslavne crkve - “Orden Svetog Save”.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.