SRBIN SA KOSOVA I DALJE NA INTENZIVNOJ NEZI: Oglasio se Dr Elek iz Kosovske Mitrovice povodom stanja POVREĐENIH
Bolnica, Foto: RINA

kosovo

SRBIN SA KOSOVA I DALJE NA INTENZIVNOJ NEZI: Oglasio se Dr Elek iz Kosovske Mitrovice povodom stanja POVREĐENIH

Galjak ranjen kada je pripadnik ROSU pucao iz kalašnjikova na Srbe

Objavljeno:

Dragiša Galjak jedan od trojice najteže povređenih Srba u jučerašnjim sukobima na KiM i dalje je zabrinjavajućeg zdravstvenog stanja, rekao je dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Dragiša Milović i Časlav Sofornijević, koji su takođe zasluživali medicinski tretman u Kliničko bolničkom centru, kako nam je rekao dr Elek, vratili su se među svoj narod.

- Od troje povređenih koji su zasluživali medicinski tretman u Kliničko-bolničkom centru, dvoje je odbilo i vratili su se među svoj narod u Zvečan, to su dr Dragiša Milović i Časlav Sofronijević. Dragiša Galjak se nalazi u jedinici intenzivne nege, on je i dalje u ozbiljnom i zabrinjavajućem zdravstvenom stanju - kaže dr Elek.

Dr Zlatan Elek
Dr Zlatan Elekfoto: Kosovo-online

Kako navodi on je primio četiri jedinice krvi i pod medicinskim nadzorom je od 24 sata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, u vanrednom obraćanju, opisao da je Galjak ranjen kada je pripadnik ROSU pucao iz kalašnjikova na Srbe.

- Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predo karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine. Na više mesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su doneli albanski specijalci. Povređeno je 52 Srba, zatražilo je pomoć u KBC Kosivska Mitrovica. Povređeno je više. Od njih je troje teže pvređeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca - naveo je predsednik.

Bonus video:

02:09

KOSOVO I METOHIJA

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.