SUKOB KFORA I SRBA U ZVEČANU, LETE ŠOK BOMBE: Pogledajte snimak (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Kurir

nemici

SUKOB KFORA I SRBA U ZVEČANU, LETE ŠOK BOMBE: Pogledajte snimak (VIDEO)

Pripadnici Kfora počeli su danas da razbijaju demonstracije i tuku predstavnike srpskog naroda koji su sedeli ispred opštine u Zvečanu

Objavljeno:

Došlo je do sukoba Kfora i Srba u Zvečanu.

Pripadnici Kfora počeli su danas da razbijaju demonstracije i tuku predstavnike srpskog naroda koji su sedeli ispred opštine u Zvečanu, prenosi Blic pisanje Tanjuga. Takođe, portal Kosovo onlajn javlja da je u ovom mestu tokom sukoba bačeno tridesetak šok-bombi i suzavac i da saniteti pomažu povređenima od suzavca. Kako piše Kosovo onlajn policija puca iz vatrenog oružja.

Prethodno je oficir Kfora pregovarao sa predstavnicima Srpske liste i predstavnicima srpskog naroda, i tražio da Srbi oslobode okružene specijalce kosovske policije, koji su u tri blindirana vozila "zatvoreni" celog dana, rekavši da ne može da dozvoli da njegove kolege (iz kosovske policije) budu blokirani.

Srbima je od Kfora zaprećeno da, ukoliko ne budu prihvatili da se sklone, da će Kfor biti primoran silom da ih otera. Nakon što je narod odbio zahtev Kfora, dogovor je bio da sednu na asfalt ispred opštine Zvečan i mirnim putem izraze protest. Međutim, pripadnici Kfora su počeli u početku da vuku i guraju Srbe, nakon čega su poletele kamenice ka Kforu.

(Espreso/Mondo/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.