DESETOČLANA PORODICA SA KiM KONAČNO DOBIJA KUĆU: Izdvojena sredstva za SOCIJALNO UGROŽENE Maksimoviće! (FOTO)
Desetočlana porodica dobila kuću, Foto: Kancelarija za KiM

kOSOVO I METOHIJA

DESETOČLANA PORODICA SA KiM KONAČNO DOBIJA KUĆU: Izdvojena sredstva za SOCIJALNO UGROŽENE Maksimoviće! (FOTO)

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živeli u trošnoj kući staroj preko 100 godina

Objavljeno:

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živeli u trošnoj kući staroj preko 100 godina. Radovi će početi početkom naredne godine i oni će se brzo useliti u novi dom, saopštila je Кancelarija za КiM.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković kaže da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

1 / 3 Foto: Kurir

"Mi iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima", ističe Stojković i dodaje da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Кosovskom Pomoravlju.

Navodi da je samo tokom ove godine izdvojeno 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu.

"Mi ćemo nastaviti i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Кosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima", zaključuje Jelena Stojković.

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.