UPUCAN SRBIN U LAPLJEM SELU! Albanca napadača zna odranije
Kosovska policija, Foto: Tanjug/Edib Tahirović

INCIDENT

UPUCAN SRBIN U LAPLJEM SELU! Albanca napadača zna odranije

Od početka ove godine ovo je stoti incident prema Srbima na KiM

Objavljeno:

U Lapljem Selu u subotu uveče upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine oko 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen, objavila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak.

Od početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM.

Policija Kosova, Kosovska policija
foto: Beta/Saša Đorđević

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšeen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima Ljubomira Mirića, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih.

Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.