OGLASIO SE DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: Evo šta je rekao o SKRNAVLJENJU Hrama u Prištini!
Petar Petković, Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

"Izraz najvećeg primitivizma"

OGLASIO SE DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: Evo šta je rekao o SKRNAVLJENJU Hrama u Prištini!

Kako kaže Petković, tamo gde su gorele i uništavane tuđe bogomolje, nedugo potom su goreli i uništavani oni koji su se u njima molili

Objavljeno: 22:25h

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno je izložen provokacijama, obespravljivanju i nasilju, ali neki od tih napada su postali simbol stradanja našega naroda, i Hram Hrista Spasa u Prištini je svakako jedan od najtužnijih simbola srpske golgote i nesreće - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, povodom današnjeg skrnavljenja Hrama Hrista Spasa u Prištini.

Petković je istakao da je nakon što je korišćen kao set za snimanje spotova, smetlište i javni ve-ce i kao pano za ispisivanje poruka mržnje prema Srbima, on danas postao i jarbol za albansku zastavu.

- Dok Priština na sve načine pokušava da sebe predstavi kao nekakvu oazu mira, upravo u samom centru te iste Prištine se na najbesprizorniji način skrnavi hram Srpske pravoslavne crkve, čime se pljuje u lice čitavom srpskom narodu. Dok god se takve stvari budu događale, izlišno je govoriti o bilo kakvom pomirenju, suživotu i građanskom društvu na Kosovu i Metohiji - dodao je Petković.

Petar Petković
foto: RTV Pink printscreen

On je naglasio da je uništavanje tuđih svetih mesta izraz najvećeg primitivizma i agresije, i da nas tome istorija uči na tragičan način. Kako kaže Petković, tamo gde su gorele i uništavane tuđe bogomolje, nedugo potom su goreli i uništavani oni koji su se u njima molili.

- Zato zahtevamo i od donosilaca političkih odluka u Prištini ali i od predstavnika međunarodne zajednice na terenu da ne zatvaraju oči pred ovakvim incidentima, jer oni, ne samo da su strašni sami po sebi, već predstavljaju i nagoveštaj još strašnijih zlodela i nesreća. Ne upirući prstom ni u koga, tražimo samo da se osigura da simboli srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji - naše crkve, manastiri i istorijski lokaliteti - budu, ako ne poštovani, onda barem zaštićeni od napada ekstremista i vandala - zaključio je.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.