AMBASADORI KVINTE IZNELI JASAN ZAHTEV: Kurti dobio ROK do PONEDELJKA!
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

ZAHTEVAJU PRODUŽETAK ROKA

AMBASADORI KVINTE IZNELI JASAN ZAHTEV: Kurti dobio ROK do PONEDELJKA!

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je juče da će, ukoliko Priština, KBS ili bilo ko drugi krene da oduzima imovinu Srba, Srbi pružiti miran, demokratski otpor naroda

Objavljeno:

Ambasadori Kvinte sastali su se danas sa premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem neposredno pred početak sednice vlade zahtevajući produžetak roka za 10 meseci za preregistraciju vozila na RKS tablice!

Kurti mora da odgovori na ovaj zahtev najkasnije do ponedeljka.

Mediji na Kosovu su objavili fotografije na kojima se vidi pratnja američkog i nemačkog ambasadora, koji su stigli u zgradu vlade pre skoro sat vremena. Sastanku su prisustvovali i drugi ambasadori zemalja Kvinte.

Aljbin Kurti
foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Sastanak je završen pre nekoliko minuta, ali još nema nikakvih informacija za medije. Na izlasku iz zgrade vlade viđen je i šef KIA Petrit Ajeti, ali nema informacija sa kim se sreo.

Još nekoliko dana, podsetimo, ostalo je do kraja roka za preregistraciju vozila za Srbe na Kosovu, a policija lažne države krenula je u akciju pozivanja Srba da svoja vozila preregistruju na kosovske tablice.

Rok za preregistraciju vozila na RKS tablice sa KM tablica ističe 31. oktobra, a prema podacima kosovske policije do sada je svega 20 vozila preregistrovano od ukupno 9.000 koliko se procenjuje da ih ima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je juče da će, ukoliko Priština, KBS ili bilo ko drugi krene da oduzima imovinu Srba, Srbi pružiti miran, demokratski otpor naroda.

Rakić je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da taj otpor, između ostalog, predviđa blokade prilaza od severa Kosova ka centru i jugu.

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.