PRIVEDEN MOMČILO TRAJKOVIĆ: Najnovija vest sa Kosova
Momčilo Moma Trajković, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

JAVLJENO JE

PRIVEDEN MOMČILO TRAJKOVIĆ: Najnovija vest sa Kosova

Momčilo Moma Trajković bio je predsednik Srpskog pokreta otpora

Objavljeno:

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev tužilaštva za određivanje mere pritvora predsedniku Srpskog nacionalnog foruma Momčilu Trajkoviću i Ivani Lekić koji su osumnjičeni za krivična dela "prevara" i "falsifikovanje isprava".

Albanski mediji na KiM prenose da se sumnja da su Trajković i Lekić marta 2021. godine u Gračanici, prema prethodnom dogovoru i u saizvršilaštvu, zbog sticanja imovinske koristi na nezakonit način, doveli u zabludu oštećenog iznošenjem lažnih činjenica i za njegovu ćerku dali uverenje o poznavanju nemačkog jezika koje izdaje Institut "Gete", a za koje se, nakon provere od strane relevantne ambasade, ispostavilo da je falsifikovano.

Prema pisanju Gazete Sinjali, Lekić se sumnjiči da je u cilju sticanja imovinske koristi na protivpravan način sastavila falsifikovanu ispravu odnosno potvrdu o poznavanje nemačkog jezika.

- Sumnjiči se da je počinila krivično delo "falsifikovanja isprava" - saopšteno je u utorak iz Tužilaštva.

Kako saznaje Kosovo onlajn, Trajković je danas priveden u policijsku stanicu, a pušten je nakon razgovora.

Momčilo Moma Trajković bio je predsednik Srpskog pokreta otpora, a takođe i potpredsednik Vlade Srbije. Takođe je neko vreme obavljao funkciju generalnog direktora Agro kompanije "Ratar" u Lapljem selu, a bio je i potpredsednik Šahovskog saveza Srbije.

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.