Ovo su žrtve Veljinog klana zbog kojih počinje proces DECENIJE! Pukiju su urezali REČ na leđa, pa ga samleli! FOTO
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, Prinstcreen, Privatna arhiva

jezivo

Ovo su žrtve Veljinog klana zbog kojih počinje proces DECENIJE! Pukiju su urezali REČ na leđa, pa ga samleli! FOTO

Zloglasna grupa Veljka Belivuka - Velje Nevolje otela je i silovala u avgustu 2020. I. S. iz Kostolca

Objavljeno:

Danas bi, u Specijalnom sudu u Beogradu, trebalo da počne pripremno ročište u procesu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čija su zlodela zgrozila čitavu Srbiju.

Zloglasna grupa Veljka Belivuka – Velje Nevolje otela je i silovala u avgustu 2020. I. S. iz Kostolca pošto su sumnjali da ih cinkari suparničkoj ekipi “Alkatraz”. Mladića su tri dana držali u bunkeru na Stadionu Partizana ispod južne tribine i silovali ga bilijarskim štapom, a na kraju ga je na seksualni odnos primorao i optuženi Aleksa Šejić (21).

ALEKSANDAR GLIGORIJEVIĆ PUKI

Aleksandar Gligorijević Puki
Aleksandar Gligorijević Pukifoto: Privatna arhiva

Bio je član Belivukove navijačke grupe “Principi” i vodio je lokalnu grupu Partizanovih navijača u vojvođanskom mestu Odžaci. Gligorijević se našao na meti svojih idola sa tribine jer su, kako tvrdi tužilaštvo, verovali da je sa članovima suparničke kriminalne grupe planirao ubistvo Veljka Belivuka. Čak je, navodno, nabavio i snajper.

UBIJEN:

16. juna 2020. u Ritopeku.

OKRIVLJENI:

Veljko Belivuk, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić i Marko Budimir.

Opis ubistva:

Po ranijem dogovoru, našao se sa Markom Budimirom kod Beton hale u Beogradu. Izgovor za sastanak bila je navodna povoljna kupovina droge. Budimir je Gligorijevića odvezao do kuće u Ritopeku, iz koje nije izašao. Tu je ubijen, a Belivuk i njegovi saradnici nožem su na njegovim leđima urezali reč “izdaja” i to fotografisali. Telo su samleli, a ostatke su bacili u Dunav. Navodno ga je svojeručno ubio Belivuk.

GORAN VELIČKOVIĆ GOKSI

Goran Veličković Goksi
Goran Veličković Goksifoto: Privatna arhiva

Vođa navijačke grupe Partizana “Jang bojs”. Odranije je bio poznat policiji, protiv njega se vodio istražni postupak, a javnosti je bio poznat kao čovek koji se zajedno s Milošem Radisavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu “Partizanovci”. Prema određenim saznanjima, bio je blizak sa Filipom Koraćem iz “škaljarskog klana”.

UBIJEN:

3. avgusta 2020.

OKRIVLJENI:

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Nemanja Đurić i Dejan Tešić.

Opis ubistva:

Kobne večeri ga je supruga dovezla u Višegradsku ulicu, gde se sumnja da ga je na parkingu sačekao osumnjičeni i svedok-saradnik Bojan Hrvatin i odvezao do kuće u Ritopeku. Prema nezvaničnim informacijama, Veličković je pre smrti brutalno mučen, i to danima. Nakon što ga je Miljković ubio jednim udarcem sekirom, odrubili su mu glavu i položili na njegova leđa, pa urezali “Korać pi*ka” i fotografisali.

LAZAR VUKIĆEVIĆ

Lazar Vukićević
Lazar Vukićevićfoto: Privatna arhiva

Ime navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića prvi put u žižu javnost dospelo je 2019. godine, kada je na automobil marke “porše”, inače u vlasništvu njegovog oca, koji je upravo Lazar koristio, postavljena bomba kao opomena. U kuću strave u Ritopeku namamljen je pozivom da dođe i ubije Belivuka. Poslednji put je lociran na Banovom brdu, od kada mu se gubi svaki trag.

UBIJEN:

14. oktobra 2020.

OKRIVLJENI:

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Marko Budimir, Dejan Tešić, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin.

Opis ubistva:

Vukićevića su namamili u kuću strave porukama sa kriptovanog telefona Mila Radulovića Kapetana. Mučen je najduže i najbrutalnije. Zamerio se lično i Belivuku i Miljkoviću, koji u tom trenutku nisu bili u Srbiji, već u Crnoj Gori, kada se sumnja da su ubili Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića i kidnapovali Kapetana. Nakon što je brutalno ubijen, njegovo telo je raskomadano.

ZDRAVKO RADOJEVIĆ

Zdravko Radojević
Zdravko Radojevićfoto: Privatna arhiva

Radojević je sukob sa Belivukom platio životom. Kako optužnica tvrdi, Radojević je pobesneo kada je prekrečen mural posvećen njegovom pokojnom bratu i za to je krivio Belivuka i Miljkovića. Radojević se žalio ljudima, kako se veruje, iz Crne Gore, kojima je objasnio da će lično da ubije Belivuka. Bio je kum optuženog Miloša Budimira.

UBIJEN:

10. novembra 2020.

OKRIVLJENI:

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlade Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Srđan Lalić i Dejan Tešić.

Opis ubistva:

Radojević je namamljen da se nađe kod parkinga “Lasta” u blizini auto-puta Beograd–Niš sa Nebojšom Jankovićem, koji se predstavio kao prodavac oružja, a koji ga je odvezao do Ritopeka. Nakon otmice Radojevića su vezali, ispitivali i tražili da otključa svoj kriptovani telefon. Belivuk je preciznim i jakim udarcem sekirom ubio Zdravka. Radojevićevo telo su isekli i samleli u mašini, a potom bacili u Dunav, ali je policija u kući pronašla njegov DNK.

MILAN LJEPOJA

Milan Lepoja
Milan Lepojafoto: MUP

Član grupe “Pink Panter”, ubijen je jer je klan Veljka Belivuka sumnjao da je organizovao atentat na vođu “kavačkog klana” Radoja Zvicera u Kijevu. Namamljen je da navodno kupi blindirani automobil.

UBIJEN:

9. decembra 2020.

OKRIVLJENI:

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Dejan Tešić, Marko Andrić, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Marko Budimir, Bojan Hrvatin i Nemanja Đurić.

Opis ubistva:

Ljepoju je, prema navodima optužnice, u takozvanu klanicu u Ritopeku “pasatom” dovezao Tešić. Nakon toga su ga Belivuk, Miljković, Marko Budimir, Lalić, Janković, Draganić i Hrvatin savladali, vezali lisicama i uveli u “klanicu”. Potom su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili. Na kraju mu je Belivuk mesarskim nožem presekao vrat. Njegovo telo su iskasapili, a odsečene delove tela samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Bonus video:

00:20

Sudar automobila i tramvaja kod Sajma

(Espreso/Objekitv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.