NAJTRAŽENIJI NARKO BOS U EVROPI ISPORUČEN ŠPANIJI: Baškim Osmani poleteo iz Zagreba u pratnji policije!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

BRAT ĆAZIMA OSMANIJA

NAJTRAŽENIJI NARKO BOS U EVROPI ISPORUČEN ŠPANIJI: Baškim Osmani poleteo iz Zagreba u pratnji policije!

Nakon što je uhapšen i pritvoren u Puli, Osmani se nije protivio da ga isporuče španskim vlastima i negirao je sve optužbe za koje ga terete, pa je angažovao advokata i u Španiji

Objavljeno:

Hrvatska policija izručila je Baškima Osmanija (56) španskim vlastima. On je jutros u pratnji policije poleteo prema Majorki nakon što je prethodno dovezen iz pulskog zatvora u zagrebačku luku.

Da se izručenje dogodilo, potvrdio je advokat Matija Miloš, koji ga je zastupao u tom postupku i koji je kod svog branjenika bio u ponedjeljak u pulskom zatvoru. Sve tehničke pojedinosti oko njegovog izručenja nisu bile poznate ni njegovu braniocu.

Baškima Osmanija, jednog od četvoro braće bogate albanske porodice sa Kosova koja je sredinom 70-ih emigrirala u Hamburg, sumnjiči se da je putem više firmi prao novac stečen drogom, kako se, među ostalim, navodi u dokumentaciji koja je predočena hrvatskom pravosuđu uz evropski nalog. Osim Osmanija u Zagrebu su uhapšeni supružnici koji su u rodu sa njim i koji se navodno dovode takođe u vezu s inkriminacijama za koje se tereti i Osmani.

Na ispitivanju u pulskom Županijskom sudu Osmani je negirao sve navode iz zahteva španskih vlasti na čiji je zahtev i uhapšen 15. februara u apartmanu u hotelu Palazo u velikoj međunarodnoj akciji kojom je koordinisao Evropol.

Osim u Španiji, akcija je izvedena u nizu evropskih država, a u njoj je učestvovao i američki FBI. Baškim Osmani vlasnik je hotela Palazo i u njemu je prošlog utorka, na vrhu objekta, rano ujutro i uhapšen. Iako se spekulisalo da mu je uhapšena i supruga, to se pokazalo netačnim. U Zagrebu su uhapšeni supružnici koji su sa njim u rodbinskim odnosima.

Nakon što je uhapšen i pritvoren u Puli, Osmani se nije protivio da ga isporuče španskim vlastima i negirao je sve optužbe za koje ga terete, pa je angažovao advokata i u Španiji.

Nemački Bild objavio je da se "narkobos" suočava u Španiji sa zatvorom maksimalne sigurnosti. Osmani ima i hrvatsko državljanstvo, ali u ovom slučaju ono nije bilo prepreka za njegovu predaju španskom pravosuđu. Kako piše "Jutarnji list", iako se u saopštenju Evropola navodilo da je novac od droge koja je krijumčarena iz Južne Amerike i distribuirana po Evropi prao i u firmama osnovanim u Hrvatskoj, to se zapravo u dokumentima koji su stigli iz Španije nigde konkretno ne navodi.

Bonus video:

01:26

POGLEDAJTE KAKO JE PALO 14 PEDOFILA U AKCIJI ARMAGEDON: U stanovima i računarima nađen jezivi sadržaj

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.