BAŠKIM OSMANI MIRUJE U ZATVORU: U akciji hapšenja albanskog bosa učestvovalo 7 zemalja!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

narko bos

BAŠKIM OSMANI MIRUJE U ZATVORU: U akciji hapšenja albanskog bosa učestvovalo 7 zemalja!

Španski dnevnik "Diario de Majorka", pozivajući se na policijske izvore, tvrdi da je policija u hotelu u Poreču zaplenila 56.000 evra, nekoliko kompjutera i telefona i dva pištolja

Objavljeno:

Čovek zbog koga je Evropol pokrenuo jednu od najvećih policijskih operacija u poslednje vreme, kojom je razbijena kolosalna mreža za krijumčarenje kokaina u Evropi, posle hapšenja mirno čeka odluku suda u ćeliji pulskog zatvora, piše zagrebački "Jutarnji list".

Baškim Osmani (56), Albanac sa Kosova sa hrvatskim pasošem, ključni čovek klana Osmani, želi što pre da napusti Hrvatsku. U Španiji će, uveren je, razjasniti celu "zbrku" oko svog hapšenja.

Premda je svoj luksuzni apartman na vrhu porečkog hotela "Palažo", čiji je vlasnik naprasno zamenio zatvorskom ćelijom u pulskom zatvoru, gde su ga u sredu posle podne doveli pravosudni policajci, kako saznaje "Jutarnji", nije preterano uznemiren zbog novonastale situacije.

Španski dnevnik "Diario de Majorka", pozivajući se na policijske izvore, tvrdi da je policija u hotelu u Poreču zaplenila 56.000 evra, nekoliko kompjutera i telefona i dva pištolja.

U pretrazi njegove vile u Španiji, navodi taj list, istražiteljima je trebalo dosta vremena da otvore sef. U njemu su pronašli neznatne količine novca, nakita i dokumenata.

U kupatilu, međutim, pronašli su svežnjeve od nekoliko hiljada evra, sakrivene u paketu uložaka.

U pretrazi su, prema španskim medijima, učestvovali i agenti američkog FBI.

Mediji u toj zemlji i Nemačkoj izveštavaju da su dve osobe uhapšene i u poznatoj hamburskoj četvrti St. Pauli.

Ovom je akcijom razbijena jedna od najmoćnijih mreža za krijumčarenje kokaina koju je organizovala albanska mafija.

U akciji je učestvovalo sedam zemalja, a većina operacija odvijala se u Belgiji i Španiji.

Pretresi su izvršeni na 80-ak lokacija i uhapšeno je 45 osumnjičenih. Niz paralelnih akcija odvijao se i u Hrvatskoj, Nemačkoj, Italiji i Holandiji.

Avioni, brodovi, kamioni

Osumnjičeni su navodno uvozili kokain iz Latinske Amerike u razne evropske luke, a drogu su prevozili avionima, brodovima, automobilima i kamionima.

Drogu su potom prodavali na veliko. Novac su prali kroz niz firmi u raznim zemljama, uključujući Hrvatsku i Španiju, piše "Jutarnji list".

Bonus video:

00:13

Sudar najmanje 10 automobila na naplatnoj rampi

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.