NOVAC KRIO U PAKETIMA ZA ULOŠKE! Isplivali novi detalji hapšenja NARKO-BOSA, brata Ćazima Osmanija
Ćazim Osmani, Foto: Damir Dervišagić

osmani

NOVAC KRIO U PAKETIMA ZA ULOŠKE! Isplivali novi detalji hapšenja NARKO-BOSA, brata Ćazima Osmanija

Svojevremeno je zagrebačkom Jutarnjem listu govorio o renoviranju bivšeg hotela „Rivijera”, sagrađenog 1910. godine, čiji je postao vlasnik za 2,75 miliona evra kreditom nemačkog Volksbanka

Objavljeno: 21:54h

Baškim Osmani (56), koji je 15. februara uhapšen u Poreču u akciji Evropola kojom je razbijena velika mreža za krijumčarenje kokaina, skrivao je jedan deo novca u sefu u svojoj vili u Španiji, a nekoliko hiljada evra nađeno je u paketima za uloške! Prilikom pretrage njegove vile u Španiji, istražnim organima trebalo je dosta vremena da otvore Baškimov sef.

‒ U njemu su pronašli neznatne količine novca, nakita i dokumenata. Međutim, u kupatilu su pronašli svežnjeve od nekoliko hiljada evra sakrivene u paketu uložaka. U pretrazi su učestvovali i agenti američkog FBI. U luksuznom hotelu „Palazzo” u Poreču, policija je pronašla 56.000 evra, nekoliko kompjutera i mobilnih telefona, kao i dva pištolja – objavili su španski mediji, pozivajući se na policijske izvore.

Osmaniju su u utorak rano ujutro, oko sedam sati, u porečki hotel upali hrvatski policajci kojima su se pridružila i dvojica španskih kolega. Кako je izjavio Baškimov advokat, jedan od branioca Baškima Osmanija, pretraga hotela je trajala sve do 18.30 sati.

Neće nigde da beži

Baškim, mozak klana koji čine njegov stariji brat Ćazim (62), te mlađi Burim i Bekim, svoj luksuzni apartman na vrhu porečkog hotela „Palazzo”, čiji je vlasnik, zamenio je zatvorskom ćelijom u pulskom zatvoru. Nakon hapšenja, Osmani je prvo doveden i ispitan u pulskom tužilaštvu, koje je predložilo određivanje pritvora, što je istražni sudija prihvatio.

‒ Moj branjenik ne želi da daje izjave. On nije nigde bežao, već samo želi da se cela situacija što pre razjasni i zato je pristao na što bržu predaju Španiji. Vlasti Španije su već poslale zahtev za izručenje, a mi se nećemo žaliti na rešenje kojim se odobrava njegova predaja i nadamo se da će se to dogoditi u sledećih desetak dana ‒ rekao je za Objektiv Beškimov advokat Matija Miloš. On, međutim, nije želeo da nam kaže da li Baškima može da poseti njegov brat Ćazim.

Кomšija sa Кlaudijom Šifer

Baškim Osmani je vlasnik „Ritzi grupe”, koja osim istoimenog restorana u Puerto Portalsu, uključuje i hotel „Palazzo” u starom jezgru Palme, navode španski mediji. Neko vreme je vodio firmu za razvoj nekretnina i upravljanje nekretninama. Na ostrvu je vodio neprimetan život, a u javnosti je viđen 2017, kada je pozirao sa američkim glumcem Nikom Nolteom.

Svojevremeno je zagrebačkom Jutarnjem listu govorio o renoviranju bivšeg hotela „Rivijera”, sagrađenog 1910. godine, čiji je postao vlasnik za 2,75 miliona evra kreditom nemačkog Volksbanka. Tada je ispitivano da li je deo uloženog novca od pranja novca i od droge, ali je Osmani i to demantovao. Evropol tvrdi da je upravo ulaganjem u firme i u Hrvatskoj Osmani prao novac od krijumčarenja droge.

Klaudija Šifer
foto: Profimedia

Pohvalio se kako je ljubitelj dobrih automobila, da u Rovinju ima jahtu, vlasnik je elitnog restorana „Ritzi” i vile u Palma de Majorki, te kako su u njegovom komšiluku Кladuija Šifer, Mihael Šumaher i Roman Abramovič. Tereti se da je njegova grupa krijumčarila drogu iz Latinske Amerike u Evropu, a zatim i kroz firme, među ostalim i neke koje su osnovane u Hrvatskoj, prala novac stečen prodajom narkotika.

U zahtevu za istragu se ne pominje iznos niti količina droge koja je navodno krijumčarena.

Bonus video:

00:23

Zapalio se automobil nasred ulice u Novom Beogradu

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.