"MIKA TVRDI DA JE SVE ZAVERA PROTIV NJEGA": Avokat Milene Radulović opisao ponašanje Aleksića u sudnici!
Jugoslav Tintor i Mika Aleksić, Foto: Filip Plavčić, Stefan Stojanović

SRAMNO

"MIKA TVRDI DA JE SVE ZAVERA PROTIV NJEGA": Avokat Milene Radulović opisao ponašanje Aleksića u sudnici!

Miroslav Aleksić pokušava da kreira sliku koja je zanimljiva medijima, sliku koja podrazumeva da se "od šume ne vidi drvo" i za koju se nada da će mu ići u korist, kaže advokat

Objavljeno:

Na jučerašnjem suđenju, Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik dramskog studija "Stvar srca", rekao je da je cela optužnica protiv njega "master rad" glumice Milene Radulović, koja je jedna od sedam devojaka koja ga je optužila za silovanje i polno uznemiravanje.

- Ako me pitate šta mi je glavni utisak sa suđenja, utisak mi je: “trajalo je” - kaže za Pink advokat Jugoslav Tintor. On objašnjava da optuženi Aleksić pokušava da režira sopstveno suđenje, sve vreme zatrpavajući sud činjenicama koje, u najmanju ruku, nemaju veze sa slučajem.

- Juče je njegovo iznošenje odbrane trajalo dugo. Tokom prethodnog pretresa, njegov iskaz se čak činio nadahnuto, ali je sada već postao zatrpavanje suda poređenjima i objašnjenjima koja u biti nemaju veze sa predmetom optužbe. Zato i sudija reaguje po deset puta i traži od Aleksića da se bavi stvarima u vezi sa slučajem – kaže Tintor za “Novo jutro”.

Dodaje da Mika Aleksić odbranu iznosi kao režiser, a ne kao okrivljeni. Pokušava da uzdigne sebe, svoj lik i delo, potencira svoje uspehe i rezultate, a sve nadajući se da će na taj način da se odbrani od optužbi.

- Smatra da će, ako sebe uzdigne kao ličnost, da se i odbrani. Mislim da mu je strategija da se "od šume ne vidi drvo", pa na taj način i pokušava da sudskom veću oteža rad – kaže advokat.

Pozicija da je Mika Aleksić svojim likom i delom prva odbrane duhovnosti srpskog naroda je, smatra advokat, pretenciozna, isto kao apostrofiranje sopstvenih moralnih postavki.

- To ide dotle da Aleksić tvrdi da je sve zavera protiv njega, a u nju su umešane strane službe, psiholozi, policija... Cilj je, kako tvrdi okrivljeni, da se on uruši, a da se time poljuljaju temelji na kojima počiva srpsko društvo – objašnjava Tintor i dodaje:

Okrivljeni ima pravo da se brani kako hoće, a da li je ovo dobar izbor, pokazaće dalji tok suđenja. Aleksić nesvesno potvrđuje i ono što tužilac tvrdi u optužnici: uspostavljanje veštačkog sistema, malog sveta i isticanje sebe kao autoriteta. U ovakvom okruženju je Aleksić podizao i vaspitavao decu, polaznike svoje škole glume.

Advokat dodaje i da Aleksić secira iskaze i time pokušava da tvrdnje žrtava dovede do apsurda.

- Sudija optuženog često vraća i moli da bude koncizniji i konkretniji, međutim, isto tako sudija ne može i ne sme da vremenski ograniči Aleksiću iznošenje iskaza – kaže advokat i dodaje:

Aleksić je režiser, poznaje dramaturgiju, on tačno zna koje reči, key points, treba da ubaci u svom iskazu, samo kako bi ga mediji preneli onako kako on želi. On igra igru i slaže slagalicu kako hoće, to mu se ne može zabraniti, mada ovo jeste blagi vid opstrukcije procesa.

Žrtve će, kaže advokat, i u nastavku procesa davati iskaze, a suđenje je zasad javno pa je moguće da tako i ostane.

- Sudija se pita da li će deo predmeta isključiti za javnost, doneće odluku ako za to nađe opravdan razlog. Što se tiče suočavanja, one su na njega spremne. Spremne su na sve da se slučaj okonča – zaključuje Tintor.

Bonus video:

01:26

14 uhapšenih u akciji Armagedon

(Espreso/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.