DANAS NOVO ROČIŠTE MIKI ALEKSIĆU: Reditelj optužen za silovanje nastavlja sa odbranom!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović

suđenje

DANAS NOVO ROČIŠTE MIKI ALEKSIĆU: Reditelj optužen za silovanje nastavlja sa odbranom!

On je na prošlom ročištu rekao da mu se pripisuje da je radio kao nastavnik, a on je bio zaposlen kao reditelj i nije nikakav nastavnik glume

Objavljeno:

Reditelj i vlasnik nekadašnjeg studija glume "Stvar srca" Miroslav Mika Aleksić trebalo bi danas da nastavi iznošenje odbrane u Višem sudu u Beogradu.

On odgovara na navode iz optužnice, kojom je osumnjičen za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka, koje su ranije pohađale njegov studio glume.

Na prethodnom ročištu Aleksić je negirao izvršenje tih krivičnih dela i započeo iznošenje odbrane.

Inače, u toku iznošenja odbrane vlasnika škole glume on je osporavao sve navode i sve tačke optužnice. Naveo je da je optužnica avetinjska greška satkana od neistina i uklopljena u predrasude, da je pristrasna i netačna, oslonjena na bezrezervno verovanje iskazima navodno oštećenih.

- Ona polazi od zadatog cilja da je Mika Aleksić kriv. Izmišlja se činjenično stanje. U njoj su prepisani delovi citata iz štampe - kazao je Aleksić.

On je rekao da mu se pripisuje da je radio kao nastavnik, a on je bio zaposlen kao reditelj i nije nikakav nastavnik glume.

Kazao je i da se insistrira da im je bio drugi otac i da su one to rekle, ali ih niko nije pitao šta to znači. Smatra da im je to nametnuto, jer su sve devojke imale problema sa ocem u porodici. Od njih sedam samo jedna je stabilna porodica sa dobrim odnosima, kod Milene i Ive imate traume.

Ispred Palate Pravde, uoči početka prošlog ročišta, okupili su se građani koji pružaju podršku Aleksićevim žrtvama.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Grupa mladih razvukla je nekoliko transparenata. Na jednom, bele boje, piše "Verujemo Mileni Radulović" (glumici koja je prva javno progovorila o zlostavljanju koje je doživela od Aleksića prim.aut.), dok na drugom piše: "Pravda za žrtve, kazna za počinioce!", a na trećem: "Silovali su u ratu, siluju i u miru".

Bonus video:

00:27

DARKO ŠARIĆ STIGAO U SPECIJALNI SUD, OVAKO SADA IZGLEDA

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.