SKANDALOZNA ODBRANA MIROSLAVA MIKE ALEKSIĆA! U jednom trenutku i prekinuo suđenje, HAOS u Palati Pravde (FOTO)
Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović

NASTAVLJA SE

SKANDALOZNA ODBRANA MIROSLAVA MIKE ALEKSIĆA! U jednom trenutku i prekinuo suđenje, HAOS u Palati Pravde (FOTO)

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume optuženom za seksualno zlostavljanje polaznica svoje škole, danas se nastavlja u Palati Pravde u Beogradu

Objavljeno: 12:31h

Miroslav Mika Aleksić stigao je u 9.45 u Palatu Pravde u pratnji advokata, sa osmehom na licu, gde se nastavlja suđenje optuženog za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, u Višem sudu u Beogradu.

Aleksić je u jednom trenutku izašao ispred zgrade sa cigaretom u ruci dok je u drugoj držao fasciklu, a pored njega je stajao advokat

Tokom suđenja, optuženi reditelj celo vreme je negirao krivicu, izražavajući se pri tom slikovito da je čak tri puta propustio priliku da umre.

Takođe govoreći u svoju odbranu on je istakao da su tužilje imale porodične probleme, pogotovo sa očevima, te da ih on zapravo zna u dušu.

Pošto je u svom govoru bio prilično opširan sudija je bio primoran da ga čak nekoliko puta upozori da skrati izlaganje. Optuženi reditelj je otišao toliko daleko da je čak i advokata optužbe Borivoja Borovića podsetio da je i njegovo dete išlo kod njega u školu.

Kao da je to bio signal sudiji da sve prekine i najavi nastavak suđenja posle pauze. To je po svemu sudeći jedva dočekao optuženi reditelj koji je u društvu svog advokata Zorana Jakovljevića pohitao napolje da zapali cigaretu.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

Inače, u toku iznošenja odbrane vlasnika škole glume on je osporavao sve navode i sve tačke optužnice. Naveo je da je optužnica avetinjska greška satkana od neistina i uklopljena u predrasude, da je pristrasna i netačna, oslonjena na bezrezervno verovanje iskazima navodno oštećenih.

- Ona polazi od zadatog cilja da je Mika Aleksić kriv. Izmišlja se činjenično stanje. U njoj su prepisani delovi citata iz štampe - kazao je Aleksić.

On je rekao da mu se pripisuje da je radio kao nastavnik, a on je bio zaposlen kao reditelj i nije nikakav nastavnik glume.

Kazao je i da se insistrira da im je bio drugi otac i da su one to rekle, ali ih niko nije pitao šta to znači. Smatra da im je to nametnuto, jer su sve devojke imale problema sa ocem u porodici. Od njih sedam samo jedna je stabilna porodica sa dobrim odnosima, kod Milene i Ive imate traume.

Podsetimo, suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume optuženom za seksualno zlostavljanje polaznica svoje škole, danas se nastavlja u Palati Pravde u Beogradu. Ispred Palate Pravde, uoči početka ročišta, okupili su se građani koji pružaju podršku Aleksićevim žrtvama.

Grupa mladih razvukla je nekoliko transparenata. Na jednom, bele boje, piše "Verujemo Mileni Radulović" (glumici koja je prva javno progovorila o zlostavljanju koje je doživela od Aleksića prim.aut.), dok na drugom piše: "Pravda za žrtve, kazna za počinioce!", a na trećem: "Silovali su u ratu, siluju i u miru".

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Miroslav Mika Aleksić stigao je u 9.45 u Palatu Pravde u pratnji advokata, sa osmehom na licu.

Njegov advokat obratio se okupljenim građanima i rekao im da transparentima "vrše pritisak na sud".

- Mnogo su vam ružna ta slova, crno-bela. Koga vi štite? - rekao je on..

Aleksiću danas počinje sušenje zbog optužbi za više silovanja i polnog uznemiravanja polaznica svoje škole.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Aleksić je uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, a potom mu je određen kućni pritvor i zabrana napuštanja stana uz elektronski nadzor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.