KOMANDIR REČNE POLICIJE OPISAO AKCIJU SPASAVANJA: "Imali smo 5 pokušaja samoubistava od početka godine"
Miloš Kostić, Foto: Printscreen/TV Pink

akcija rečne policije

KOMANDIR REČNE POLICIJE OPISAO AKCIJU SPASAVANJA: "Imali smo 5 pokušaja samoubistava od početka godine"

Kako kaže, od početka godine imali su pet akcija spasavanja

Objavljeno:

Žena (37) je juče oko pola 10 sa Brankovog mosta, a pripadnici rečne policije primili su poziv i krenuli u hitnu intervenciju. Šta se sve dešavalo objasnio je komandir policijske ispostave za bezbednost na rekama Miloš Kostić.

- Juče smo dobili dojavu da je nepoznata ženska osoba skočila sa Brankovog mosa. Odmah smo krenuli u akciju. Bilo nam je potrebno samo pet minuta do mesta na kom je skočila. Izvukli smo ženu na obalu, na svu sreću ona je živa i odmah je prevezena u bolnicu - rekao je komandir policijske ispostave za bezbednost na rekama Miloš Kostić.

Ovo je čak drugi lsučaj u tri dana da se osobe odlučuju za skok sa ovog mosta.

- Na žalost, i u utorak se desilo isto. Lice je skočilo sa mosta, kada smo stigli na mesto, lice je već izašlo na obalu. Tako da se i ta akcija završila uspešno.

Kako kaže, od početka godine imali su pet akcija spasavanja.

- Od početka godine imali smo 5 situacija pokušaja samoubistava, od toga u tri situacije se radilo o skokovima sa mostova, a u dve situacije pokušaj samoubistva ulaskom u vodu. Brankov most i Gazelu nekako njčešće biraju kada se odlučuju na pokušaj samoubistva - objasnio je Kostić.

Policijska ispostava za bezbednost na rekama ima poseban spasilački čamac sa kojim reaguje u ovakvim situacijama.

- Mi smo uvek tu za blagovremenu i efikasnu intervenciju. Za ovakve situacije imamo poseban spasilački čamac za efikasno delovanje na vodi. Takođe, u floti imamo još čamaca koji mogu da se koriste u ovakvim slučajevima.

Bonus video:

00:15

Tuča kod Meka na Vidikovcu

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.