DATUM OD PLANETARNE VAŽNOSTI, A NESREĆE SE SAMO NIŽU! Šta se dešava danas? NIKAD CRNJI UTORAK!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Printscreen

crnni utorak

DATUM OD PLANETARNE VAŽNOSTI, A NESREĆE SE SAMO NIŽU! Šta se dešava danas? NIKAD CRNJI UTORAK!

Na današnji dan nauka kaže da je datum kosmički i da bi trebalo da se dešavaju lepe stvari, ipak je stvarnost malo drugačija, malo više

Objavljeno:

Od ranog jutra nizale su se nesreće u Srbiji, a ovaj tmurni utorak počeo je detonacijom bombe u beogradskom naselju Karaburma.

Naime, u ranim jutarnjim satima u Ulici Patrisa Lumumbe nepoznati počinilac bacio je bombu.

Karaburma, BOMBA
foto: Ana Paunković

Oko 3 sata iza ponoći začula se detonacija bombe koja je bačena ispred broja 37. Za sada nije poznato ko je bio meta ovog napada.

Uništena su stakla na šest automobila, a prema nezvaničnim informacijama niko nije povređen.

Ulica je satima bila zatvorena, a na terenu se nalazio veliki broj pripadnika beogradske policije.

1 / 12 Foto: Ana Paunković

Komšije su čule prasak u ranim jutarnjim satima, ali nisu znali šta se događa.

Nakon toga dogodio se stravičan sudar na Ibarskoj magistrali u kom je život izgubila jedna osoba, a povređeno je čak 7 ljudi.

Naime, oko devet časova dogodila se saobraćajna nesreća kod naselja Šopić. Sudarili su se putničko vozilo i autobus "Lasta", a na lice mesta upućena su dva vozila sa pet vatrogasaca iz VSJ Lazarevac.

Jedno lice je preminulo u putničkom vozilu, dok je povređeno sedam putnika iz autobusa. Oni su prevezeni u bolnicu.

Slučaj koji je posebno odjeknuo u medijima jeste ubistvo u Rušnju kada je komšija potegao sekiru na komšiju i na licu mesta ga lišio života.

Rušanj, Ubistvo
foto: Zorana Jevtić

Ubistvo u Rušnju dogodilo se jutros u Ulici Oslobođenja, a kako se sumnja motiv ubistva navodno je dugogodišnji sudski spor oko kuće.

Osumnjičen da je ubio komšiju je Živojin N. (72) koji je sa advokatom otišao u policiju i prijavio da je sekirom usmrtio Živka Đ. (76).

Komšije kažu da su šokirane zločinom i da su nisu očekivali ovalav ishod.

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

Ćerke ubijenog plaču ispred kuće koja je u nekada bila u njihovom vlasništvu.

Nepoznata žena (28) skočila je jutros sa Brankovog mosta.

Nakon što je skočila, nju su, na svu sreću, iz vode izvukli policijski službenici za bezbednost na rekama. Hitna pomoć upućena je na lice mesta.

Pretučen načelnik odeljenja Interpola

U lokalu na Cvetnom trgu usred bela dana, S. D. bivši načelnik SKOPA-a i M. R. koordinator u direkciji policije, brutalno su pretukli kolegu M.V. takođe načelnika odeljenja u Interpolu.

M.V. je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma vilice, frakuturu lobanje, prelom ruke, piše Alo.

Navedenim policijskim službenicima određeno je zadržavanje od 48 sati.

Milan Stefanović, star 16 godina, nestao je juče na području Arilja, na sebi je imao crnu duksericu sa belom štraftom preko grudi, ali je u međuvremenu pronađen živ i zdrav.

Milan Stefanović
foto: Printscreen

Kako je brat nestalog ispričao za portal Espreso, dečak je poslednji put viđen kod Rajević pumpe u Arilju.

"Milan je iz kuće izašao juče oko 09:30 ujutru, a poslednje informacije koje imamo je da je viđen sinoć kod Rajević pumpe oko 22h. Prijavili smo policiji nestanak, nije mu se ovo dešavalo ranije, zabrinuti smo" , ispričao je Mikan Stefanović, brat nestalog Milana za portal Espreso.

Kako Mikan navodi, nemaju informaciju još uvek sa kim se poslednje video ili čuo, porodica moli da ukoliko prepoznate Milana odmah javite na broj 061/2312-478 ili prijavite policiji.

Inače, ovaj datum je od planetarne važnosti kako tvrde numerolozi i drugi stručnjaci koji se razumeju u brojke.

Naime, nauka kaže da su ovi datumi veoma retki i da imamo sreću da živimo u veku kada ih ima, jer se u proseku javljaju na svakih 800 godina. Narodno verovanje kaže da bi život ljudi koji se rode na palindromski datum, pošto je palindrom i simbol simetrije, mogao da bude u posebnom skladu. Astrolozi, pak, smatraju da će deca koja se rode danas biti vođe, organizatori i graditelji, navodeći primer DŽordža Vašingtona, koji je rođen 22. februara, objavile su Novosti.

- Ako raščlanimo datum 22. 2. 2022. na numerološki način, tako što ćemo sve sabrati i sve svesti na jednu cifru, to bi bio broj 3. Trojka je pod uticajem Jupitera, planete prosperiteta, a dvojka pod uticajem Meseca. Mesec je simbol naroda, mase i žena.

Posebno značenje današnji datum ima za žene koje mogu očekivati izuzetna događanja.

Broj 2, kažu numerolozi, simboliše harmoniju, ljubav, intuiciju, zapažanja i odnose. Samo u toku februara imali smo već dva magična dana (2. 2. 2022. i 20. 2. 2022.), ali nikad sa ovoliko dvojki.

- Današnji datum sa toliko dvojki nije loš, i 22. 2. i 2022. daju šesticu. Taj broj govori o narodu. Verovatno će neko ko bude nezadovoljan svoj problem pokušati da reši na ulici, ali mu to neće poći za rukom. Sve do 7. marta smo u lošem periodu, neke stvari će od 8. marta krenuti nabolje, ali moramo da budemo obazrivi do juna, kada bi i kovid trebalo da ode - kaže numerolog Zorica Cvetković. Da niz dvojki donosi nešto veličanstveno, govorilo se čim smo zakoračili u 2022. godinu, kada su numerolozi tvrdili kako je značenje niza dvojki još i pojačano nulom, koja znači ono odakle sve počinje i gde se sve završava.

- Svaki broj predstavlja materijalnu formu određene vibracije. Oni nose u sebi duhovno značenje i šalju nam poruke koje treba da dešifrujemo i integrišemo u svoj život - kaže za Novosti astrolog Tanja Veljković, saradnik časopisa "Treće oko".

- Ponavljanje istih brojeva u nizu povezuje se sa procesom globalne svesti. Ova pojava donosi nove uvide i duhovnu evoluciju na kolektivnom planu. To su energetski portali za ljudski duhovni napredak. Jedan od takvih nizova dešava se baš danas, jer imamo čak tri puta ponavljanje broja 22. On ima i posebno značenje u Bibliji. Od davnina se verovalo da je broj Boga, ali i broj Otkrovenja. U numerologiji broj 22 je u grupi glavnih brojeva, koji imaju veću moć od ostalih, pa se zbog toga naziva "graditelj" ili "arhitekta".

- Dobio je ime "graditelj" jer velike snove može da pretvori u stvarnost i da ideje materijalizuje u fizički oblik - objašnjava Veljković.

- Donosi disciplinu i odlučnost u postizanju ciljeva. Tu imamo snažan spoj intuitivne i racionalne energije. Ovaj broj simbolizuje samopouzdanje, idealizam, liderstvo i velike planove i ideje koji se sprovode u delo. U astorologiji, današnji datum je, za one koji ne traže mistično značenje u brojevima, samo zanimljivost. Da smo živeli u srednjem veku, recimo, imali bismo i 11. 11. 1111. godine, ili pak 1. 1. 1010. godine i budući 12. 12. 2121. godine, koji izgledaju kao binarni kod, prenose Novosti.

Datum, 22.2.2022., Horoskop
foto: Espreso

Palindrom je svaka reč, fraza ili niz brojeva koje se čitaju isto u oba smera. DŽejms DŽojs osmislio je "tattarrattat", što bi trebalo da predstavlja zvuk kucanja na vratima i najduži je palindrom koji se sastoji od jedne reči u Oksfordskom rečniku engleskog jezika. U srpskom jeziku čuveni su "Ana voli Milovana", "Ana nabra par banana", kao i "A mene ni dogodine nema", "Maja sa Nedom ode na sajam", "I jogurt ujutru goji".

Dani palindroma obično se javljaju samo u prvih nekoliko vekova svakog milenijuma. Poslednji palindromski datum u drugom milenijumu (od 1001. do 2000. godine) u ovom formatu bio je 31. 8. 1380. Matematičari su izračunali da u 21. veku postoji 129 dana palindroma, od kojih je čak 29 u februaru. Sledeći će biti 3. 2. 2030. Poslednji, 29. 2. 2092, je poseban jer je prestupni dan! U 22. veku biće 31 takav dan, pa će proći novih 808 godina i 73 dana do 10. 3. 3001, godine. Pravilo koje važi jeste da od prvog do poslednjeg palindromskog datuma u milenijumu protekne tačno 191 godina, 10 meseci i 19 dana.

Bonus video:

00:14

Ubistvo u Rušnju dogodilo se jutros u Ulici Oslobođenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.