RUSKI KOMANDANTI DOBILI NAREĐENJA DA NASTAVE INVAZIJU NA UKRAJINU?
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

invazija

RUSKI KOMANDANTI DOBILI NAREĐENJA DA NASTAVE INVAZIJU NA UKRAJINU?

Državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD veruju da Rusija ''kreće napred'' sa planovima za invaziju, uprkos poricanju Moskve da će takva akcija biti preduzeta

Objavljeno:

SAD imaju obaveštajne podatke da su ruski komandanti dobili naređenja da nastave invaziju na Ukrajinu, a komandanti na terenu prave konkretne planove o tome kako će manevrisati u svojim sektorima bojnog polja, izvestio je dopisnik Si-Bi-Es njuza za nacionalnu bezbednost Dejvid Martin.

- Dakle, ne samo da se približavaju granici i položajima za napad već i zapovednici na terenu prave konkretne planove kako će manevrisati u svom sektoru bojišta. Čine sve što bi američki komandanti učinili da dobiju naredbu za napad, dodao je.

Posle nedelja upozorenja da je ruska invazija na Ukrajinu neizbežna, predsednik Bajden je novinarima u petak rekao da je ''ubeđen'' da je ruski predsednik Vladimir Putin doneo odluku da izvrši invaziju na Ukrajinu i rekao da SAD veruju da ruske snage nameravaju da napadnu ''narednih dana''.

1 / 7 Foto: Profimedia

Državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD veruju da Rusija ''kreće napred'' sa planovima za invaziju, uprkos poricanju Moskve da će takva akcija biti preduzeta.

-Sve što vidimo govori nam da se odluka za koju verujemo da je predsednik Putin doneo da izvrši invaziju napreduje, rekao je Blinken.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bonus video:

00:33

Grobari stižu na finale Kupa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.