PONOVO UHAPŠEN NASILNIK IZ BOGATIĆA! Obljubio DEVOJČICU(12), detalji su horor
Ilustracija, Foto: Profimedia

obljuba

PONOVO UHAPŠEN NASILNIK IZ BOGATIĆA! Obljubio DEVOJČICU(12), detalji su horor

Roditelji devojčice, otac Vladan i majka Stanka su zadovoljni odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu i komentarišu da je pobedila pravda jer će napasnik u zatvoru čekati početak suđenja i izricanje presude

Objavljeno:

Aleksandar I. (38), koji je optužen za obljubu devojčice (12) iz Belotića kod Bogatića, a koga je Viši sud u Šapcu 21. januar posle šestomesečnog pritvora pustio na slobodu, danas posle 16 časova je uhapšen i sproveden u KPZ u Bogosavcu.

Policija u Bogatiću ga je zatekla kod kuće, a kako Telegraf.rs saznaje, on se nije opirao i mirno je sačekao da mu policajci stave lisice.

Nasilnik iz Belotića je na slobodi proveo 10 dana, posle skandaloznih odluka Apelacionog i Višeg suda u Šapcu. Prvo mu je Viši sud u Šapcu 11. januara produžio pritvor za još 30 dana, a onda je Apelacioni sud prihvatio njegovu žalbu i vratio predmet u Šabac na ponovno odlučivanje. Viši sud je 21. januara doneo drugačije rešenje nego 11. januara i pustio ga na slobodu.

Odluka šabačkog suda izazvala je buru u javnosti, a žalbu je uložilo Više javno tužiulaštvo u Šapcu. Apelacioni sud je preinačio odluku i Aleksandar I. je danas ponovo upućen u zatvor.

Roditelji devojčice, otac Vladan i majka Stanka su zadovoljni odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu i komentarišu da je pobedila pravda jer će napasnik u zatvoru čekati početak suđenja i izricanje presude.

- Svakog dana se u javnosti priča o zaštiti dece od silovatelja i onda sud pusti na slobodu čoveka koji je napastvovao našu ćerku, a koji živi 200 metara od naše kuće. Saznali smo tu strašnu vest preko svojih kanala, niko nam zvanično ništa nije rekao. Prvo smo krili od ćerke, a onda joj rekli i od tada nije izlazila iz kuće da ga slučajno ne bi srela u selu. Bili smo razočarani zbog odluke suda i plašili smo se za dete - kaže otac devojčice.

Od ćerke i drugo dvoje dece krili su bol i patnju što su se nakon pola godine oni i cela porodica ponovo našli u paklu. Kažu da 21. jun prošle godine, kada je devojčica napastvovana za vreme slavlja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću, nikada ne može da izbledi, a skandalozne odluke Apelacionog i Višeg suda posle kojih se napasnik vratio u selo bile su "so na ranu".

- Ništa nije isto kao pre, a najteže je našoj ćerki. Ona je dete, a svakog dana pije antidepresive i pola godine posećuje psihologa i psihijatra. Umesto da joj bude bolje, od kada je on na slobodi dete skoro da nije spavalo, budila se noću zbog košmara, priviđao joj se čak i kada sa mnom razgovara. Onda počne da vrišti i plače, pa je nekako smirujemo - kaže majka Stanka.

Roditelji su zahvalni meštanima koji su dolazili kući, zvali telefonom, davali podršku i nudili pomoć. Kažu kako su potpuni laici za pravo i priznaju da su još više bili zgroženi izjavama stručnjaka u medijima, koji su za odluke sudova u Novom Sadu i Šapcu govorili da su skandalozne.

- Oni su napisali da mediji ne pišu o ovom slučaju, pa javnost više nije uznemirena i zbog toga je svejedno da li je on zatvoru ili na slobodi. Nije mi jasno kako su mogli da zaborave da je u pitanju dete, da živimo blizu u malom selu i da li je trebalo da on ponovo napadne neko dete pa da ga opet hapse - dododaje otac Vladan.

Protiv Aleksandra I. Više javno tužilaštvo u Šapcu je 10. decembra podiglo optužnicu koja je u postupku potvrđivanja. Za krivično delo obljuba deteta iz člana 180. Krivičnog zakonika, za koji ga tužilaštvo tereti, zaprećena je zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Bonus video:

04:58

BRZE VESTI 31.01.2022. 15.55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.