MATEJEVA DRUGARICA URADILA JEDNU VRLO ČUDNU STVAR: Zbog čega OVAJ POTEZ!
Matej Periš, Foto: Stefan Stojanović, Ana Paunković, Printscreen

MISTERIJA

MATEJEVA DRUGARICA URADILA JEDNU VRLO ČUDNU STVAR: Zbog čega OVAJ POTEZ!

Reč je o devojci koja u Splitu ima firmu koja se bavi turizmom odnosno organizacijom krstarenja po Jadranu, dok njena porodica slovi za imućnu u tom gradu

Objavljeno: 19:20h

Misteriozna Splićanka Maja S. proteklih dana nalazi se u centru pažnje javnosti nakon što je ustanovljeno da je ona poslednja osoba koja je komunicirala s nestalim Matejom Perišem (27). Maja S., koja se u vreme nestanka Mateja nalazila u Beogradu, ne prestaje da intrigira javnost, a nakon što je obrisala profil na društvenim mrežama, na hrvatskim medijima pojavila se informacija da ona ne može da napusti Srbiju. Ovu informaciju demantovali su iz MUP, tvrdnjom da je sa njom samo obavljen razgovor, a portal Nova.rs šta sve dosad znamo o Splićanki.

Kako je portal Nova.rs ranije pisao, Splićanka i Matej poznaju se godinama, a nestali mladić je svojevremeno radio na njenim plovilima. Reč je o devojci koja u Splitu ima firmu koja se bavi turizmom odnosno organizacijom krstarenja po Jadranu, dok njena porodica slovi za imućnu u tom gradu.

Pre samo nekoliko dana pojavila se informacija da je Matej poslednji put komunicirao upravo sa svojom prijateljicom Majom S., koja je u noći kad je nestao Splićanin, takođe, bila u Beogradu. Utvrđeno je da je Periš poslednji telefonski razgovor vodio s njom, a policija veruje da bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka o kom se još uvek premalo zna.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanovic

Misterija oko nje se povećala nakon što su se u medijima pojavile kontadiktorne izjave koje je mlada Splićanka davala – u jednoj navodno tvrdi da se čula sa Matejem dok je bio u „Gotiku“, a zatim da ju je on zvao iz kluba u trenutku kada je spavala.

Otac nestalog mladića Nenad Periš istakao je da se susreo s Splićankom kod policijske stanice u Beogradu, sasvim slučajno.

"Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo pre 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabeležena njegova poslednja aktivnost na "WhatsApp"", rekao je on.

Obrisala društvene mreže

Interesantno je da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, iako je, prema pisanju medija, dotad bila aktivna na mrežama. Sa druge strane, na Fejsbuku je, iz zasad nepoznatih razloga, stavila crnu sliku.

Nova misterija oko mlade Splićanke pojavila se tokom današnjeg dana, kada su hrvatski mediji izvestili da joj je, prema nepotvrđenim informacijama, srpska policija oduzela pasoš.

Matej Periš
foto: Printscreen/MUP Srbije

Ipak, policija je ovu informaciju demantovala, te su istakli da Splićanki nije oduzet pasoš i sa njom se samo obavljen informativni razgovor, preneo je Telegraf.

Inače, reč je o izuzetno atraktivnoj devojci koja je završila srednju privatnu gimnaziju u Splitu i privatni fakultet u Zagrebu. Vlasnica je kompanije koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita i plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu.

U međuvremenu, policija je nastavila da ispituje Matejeve prijatelje u Splitu, koji su kobne večeri, odnosno u noći između 30. i 31. decembra, bili sa njim u "Gotiku". Oni su u Srbiji ispitani, poligrafski testirani, nakon čega su se uputili u rodni Split.

Pomenuta grupa mladića nije se oglašavala za medije od nestanka mladog Splićanina.

(Espreso / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.