USKORO PRESTAJE AKTIVNA POTRAGA ZA NESTALIM MATEJEM: Poznato šta će se dešavati posle tog TRENUTKA!
Matej Periš, Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

CENTAR ZA STRATEŠKU ANALIZU

USKORO PRESTAJE AKTIVNA POTRAGA ZA NESTALIM MATEJEM: Poznato šta će se dešavati posle tog TRENUTKA!

Babić je istakao i da je jasno da u slučaju nestanka Splićana nema krivičnog dela, pa je najvažnije da se utvrdi tok kretanja tokom noći

Objavljeno:

Uroš Babić iz Centra za stratešku analizu i Vesna Tomić, socijalni psiholog istakli su da, iako pogrešne informacije na društvenim mrežama mogu za nijansu da uspore potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišom, ne mogu da je sabotiraju, jer policija i te kako zna da radi svoj posao stručno i odgovorno.

Splićanin Matej Periš došao je u Beograd kako bi proslavio doček Nove godine. On je u noći između 30. i 31. izašao iz poznatog kluba na Beton hali, nakon čega mu se gubi trag. Njegovi prijatelji nestanak Periša prijavili su tek sledećeg dana nakon čega kreće aktivna potraga za nestalim momkom.

– Do skoro mi nismo mogli da tvrdimo da je nestali državljanin Hrvatske ušao u vodu. Sada sa pronalaskom signala, mi više nemamo sumnje. Sada je činjenica da MUP Republike Srbije koristi svu tehničku podršku kako bi došao do nekih saznanja. Sam tok reke navodi da se trag prati ka Smederevu – ističe Babić.

Babić je istakao i da je jasno da u slučaju nestanka Splićana nema krivičnog dela, pa je najvažnije da se utvrdi tok kretanja tokom noći.

– Jasno je da nije bilo nikakvog krivičnog dela kada je u pitanju njegov nestanak. Važno je da se utvrdi sam tok kretanja Mateja tokom noći. Moramo se uzdati u srpsku policiju i saradnju sa hrvatskom policijom – istakao je Babić i dodaje:

– Telefoni novije serije imaju mogućnost da se lociraju pod vodom. Postoji mogućnost ili da je Matej po ulasku u reku plivao ka Ratnom ostrvu ili da je nešto navelo telefon ka tamo. Signal telefona može da se prati do na oko 2 metara dubine, pa možda i postoji neka nada da će se istraga uskoro završiti – istakao je Babić.

Kako navodi, potraga će se aktivno nastaviti 30 dana od prijavljivanja nestanka, nakon čega će policija raditi po principu određenih dojava.

– U principu fokus je i dalje na pregledanju video snimaka i saslušanju. I dalje se prati taj deo oko svedoka koji su bili prisutni to veče. Potraga će se aktivno nastaviti 30 dana od nestanka. Nakon tog dana, potraga i dalje nastavlja, ali tada pripadnici unutrašnjih poslova rade po principu određenih dojava, ili saznanja o samoj istrazi – kaže Babić i dodaje:

– Nadležni organi koriste svu dostupnu tehnologiju kako bi došli do saznanja. Verujem da će položaj telefona otkriti nešto više o samom nestanku. Uvek moramo verovati u pozitivan ishod, ništa se ne sme prepustiti slučaju i pored svega, svi se nadamo da će se Matej pojaviti živ i zdrav – zaključio je Babić.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.