"ONI JEDINI ZNAJU ŠTA SE DOGODILO KADA JE NESTAO MATEJ": Hrvatska policija nastaviće da ispituje NJEGOVE PRIJATELJE
Nestali Matej Periš, Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

MISTERIOZNA ŠESTORKA

"ONI JEDINI ZNAJU ŠTA SE DOGODILO KADA JE NESTAO MATEJ": Hrvatska policija nastaviće da ispituje NJEGOVE PRIJATELJE

Čelnici hrvatske policije odlučiće narednih dana kada će obaviti razgovor sa Matejevim prijateljima

Objavljeno:

O nestanku Mateja Periša (27) kojem se svaki tragi izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je nešto pre 2 časa noću izašao iz kluba "Gotik" u Beton Hali, i dalje se veoma malo zna. Tamošnja policija akcenat stavila je na njegove prijatelje, odnosno, na šestoricu momaka koji su bili u njegovom društvu u našoj prestonici koje će, kako su rekli, "ispitati ako treba i po 7 puta" jer, kako tvrde, oni su jedini koji znaju šta se tačno dogodilo.

Šestorica njegovih prijatelja dala su svoj iskaz u beogradskoj policiji. Nakon toga su poligrafski testirani i prošli su poligraf. Kako se inspektorima nije učinilo ništa sumnjivo pušteni su iz policije. Dan posle dolaska oca nestalog Splićanina Nenada Periša u Beograd, šestorica prijatelja su krenuli za Zagreb. Jedan od njih preuzeo je Matejev "audi" i odvezao ga u Split.

- Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili sa njim. Mi tek moramo da utvrdimo ko su misteriozni Zadrani, da li su oni bili tamo, pa možda oni mogu iz neke druge perspektive da kažu šta se tamo dešavalo. Ako bude trebalo ispitivaćemo ih 7 puta- rekao je načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za medije i dodao da će hrvatska policija preduzeti određene radnje koje im mogu pomoći u delu nestanka.

Čelnici hrvatske policije odlučiće narednih dana kada će obaviti razgovor sa njima.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

U međuvremenu, jedan od šestorice momaka koji su bili sa nestalim Splićaninom te noći u klubu, za "Blic" je rekao da trenutno prolaze kroz traumatičan period.

- Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju... Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča - rekao je on.

U javnost je dospela i izjava pomenutih momaka u kojoj jedan od njih navodi da u klubu "nije bilo opasnog društva".

- Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek da spakuje u džep i negde ga odnese. Ili eventualno nikad nije izašao iz kluba i da su ga strpali u podrum. Može lako da se sazna ko radi u klubu - rekao je on.

Ipak, ono što se tačno dogodilo te noći, o čemu sa sigurnošću mogu da svedoče samo njegovi prijatelji, za javnost je - nepoznanica. O "zavetu ćutanja" njegovih prijatelja pisali su naši, ali i tamošnji mediji. Svi se pitaju isto - da li i šta krije ova šestorka?

Da li su se "zakačili" sa ekipom iz Zadra, da li su konzumirali drogu i gde su je nabavili, ako jesu? Da li je Matej krenuo da obavi nužudu ili ga je neka druga muka naterala na suludo trčanje po Beogradu usred noći - samo su neka od pitanja na koja Periševi drugovi mogu da daju odgovor.

Takođe, od samog početka, od Matejevog nestanka, postavljeno je pitanje na koje još nije dat zvaničan odgovor, a to je, zašto su njegovi prijatelji toliko dugo čekali da prijave njegov nestanak.

- Video sam tu decu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer pričati da li su mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namere nikada nisam ni posumnjao. Ne spavam nikako otkad se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželeo nikome, ni najvećem neprijatelju - rekao je otac Nenad Periš i dodao:

- Rekli su mi da je on poručio bocu pića, da je tu bocu platio i negde se pomakao. U jednom trenutku su videli su da ga nema, ali tada niko ne pomišlja na najgore. Kasnije su našli njegovu jaknu na vešalici, tada su shvatili da nije uzeo jaknu i nastala je panika.

Podsetimo, Matej Periš oko 1.40 izlazi iz kluba, što niko od njegovih prijatelja nije primeto. Da ga nema, njegovi prijatelji su primetili tek oko 2.30, bar tako su rekli policiji. Oni će tu ostati do zatvaranja lokala, čekajući da se Matej vrati, ali nisu to dočekali. Možda su mislili da je s nekim otišao na zabavu u neki drugi objekat, ili da se vratio u apartman. Ipak, u oba slučaja uzeo bi jaknu iz garderobe, a pre bi im se verovatno javio.

Otišli su u apartmane i legli na spavanje, nadajući se da će se Matej pojaviti tokom popodnevnih sati, ali on nije došao, a nije se pojavio ni do podneva, kada su se budili. Mobilni mu je bio isključen još od 23 sata, pa je nemoguće bilo s njime uspostaviti bilo kakav kontakt.

1 / 5 Foto: Printskrin/RTS

Oni su, prema zvaničnim informacijama, već u 10 ujutru su bili u policiji i prijavili nestanak. Tada im je rečeno da se raspitaju u bolnicama. Kada su to isproveravali, vratili se u 18 časova u stanicu i rekli da njega nema. Onda je policija počela potragu.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba "Gotik" u kom je bio sa prijateljima. Mladić je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspeo jer je vozilo već bilo zauzeto. Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.