NAJNOVIJI MOMENTI U "SLUČAJU PERIŠ": Izvor je PROPEVAO, evo šta je UPRAVO ISPLIVALO!
Matej Periš, Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

otkriveno ko je

NAJNOVIJI MOMENTI U "SLUČAJU PERIŠ": Izvor je PROPEVAO, evo šta je UPRAVO ISPLIVALO!

Mišićavi Australijanac je objavio memoare u kojima je opisao svoj burni život

Objavljeno: 11:28h

Potraga za Hrvatom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali u Beogradu ušla je u 16. dan. Javnost je tek juče saznala da je Periš kobne večeri bio na vezi sa devojkom iz Splita, inače sestrom njegovog bliskog prijatelja koja je takođe u to vreme bila u Beogradu. Šta znamo o misterioznoj Splićanki?

Policija u Beogradu, ali i njihove kolege iz Srbije, osim Save i Dunava, češljaju i kontakte koje je Periš imao kobne večeri koji bi mogli da odgovore na pitanje šta se desilo sa mladićem i šta ga je navelo da mahnito istrči iz kluba.

1 / 10 Foto: Printscreen/Mup srbije

Hrvatski mediji su prvi put juče objavili da je Periš poslednji kontakt imao sa sestrom svog prijatelja iz Splita, te da se sa njom čuo barem dva puta te večeri – jednom u restoranu „Ambar“ tokom večere i još jednom u „Gotiku“ pre nego što je Matej istrčao iz kluba.

Čest gost Beograda

Splićanka je, po svemu sudeći, u našem glavnom gradu bila "domaća", a reč je navodno o devojci koja uživa u noćnom provodu zbog čega je Beograd njena logična destinacija. Dok je Matej kobne večeri sedeo sa prijateljima u restoranu, video je na Instagramu da ona objavljuje fotografije iz Beograda. To ga je navodno navelo da je pozove na druženje.

"To je bilo oko 22.00 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak pre nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije sa kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, hteo je da se njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske", rekao je izvor Večernjih.

Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana pre Matejevog nestanka, a na svojim profilima na društvenim mrežama podelila je tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Savanova.

Vlasnica plovila za turiste

Splićanka i Matej poznaju se navodno godinama, a još jedna veza između njih je i to što je Periš navodno radio na njenim plovilima. Kako je portal "Nova" uspeo da sazna, reč je o devojci koja u Splitu ima i firmu koja se bavi turizmom odnosno organizacijom krstarenja po Jadranu, a njena porodica slovi za imućnu.

Nenad Periš
foto: Printscreen

Mediji su ranije objavili da je Splićanin povremeno radio i kao skiper na brodovima. Kako se može videti na fotografijama koje je objavila na društvenim mrežama, ona je ljubitelj brodova, putovanja i hedonističkog stila života.

S druge strane, izvor Večernjih blizak istrazi tvrdi da je ideja bila da ga prijateljeva sestra uputi o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je otišao da se s njim nađe kako bi zatražio neku informaciju, pa bi mu ona eventualno prosledila neku lokaciju na koju je trebalo da dođe.

"Ona sigurno zna da li je sa njim trebalo da se nađe ili ju je on možda pitao gde može nešto da obavi, do nečega dođe i slično. Ona je navodno policiji rekla da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, na primer, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja", kaže izvor dodajući kako je nesumnjivo da je Matej sledio određenu trasu.

I dalje u Beogradu

Hrvatski mediji su otkrili da je i po povratku Matejevih prijatelja u Hrvatsku, ona i dalje ostala u našem glavnom gradu gde se i sada navodno nalazi. Da li će je srpska policija ispitati, pitanje je.

Ipak, gde je tačno u noći Matejeva nestanka Splićanka boravila u Beogradu, nije potvrđeno. Ne treba zaboraviti da je Splićanka, za razliku od Periševih prijatelja, jedina rekla da joj je poznato da on povremeno uzima narkotike.

(Espreso/ NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.