"AKO JE UPAO U VODU TELO VEĆ PLUTA": Kapetan obalske straže otkrio detalje potrage za Matejom
Kapetan, Foto: Stefan Stojanović

tuga

"AKO JE UPAO U VODU TELO VEĆ PLUTA": Kapetan obalske straže otkrio detalje potrage za Matejom

Komandir rečne policije izjavio je da se potraga sad odvija u koncentričnim krugovima do oboda Beograda, pa da će, ako je pao u vodu, biti 99% nađen

Objavljeno: 14:06h

U beton hali gde trenutno traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom obratio se Vladica Zdravković, kapetan obalske straže Beograd.

- Trenutna temperatura vode između 4 i 5 stepeni, a brzina reke 10 kilometara na čas, pa kada se činjenice uzmu u obzir, a ukoliko je Matej pao u vodu, telo nije potonulo već pluta glavom okrenutom na dole u kosom položaju - kaže kapetan Zdravković .

1 / 6 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

On dodaje i da je, kada se sve uzme u obzir, a ako se desilo da je Matej upao u reku, što je pretpostavka, očekivano da je već u Dunavu i da će telo isplivati za 4 ili 5 dana.

Komandir rečne policije izjavio je da se potraga sad odvija u koncentričnim krugovima do oboda Beograda, pa da će, ako je pao u vodu, biti 99% nađen.

Podsetimo, ispred kluba "Gotik" kod Beton hale trenutno dve patrole Rečne policije patroliraju duž obale reke Save u potraži za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao je u noći između 30. i 31. decembra.

Nakon što je celo jutro patrola Rečne policije obilazila potez od lokala u Beton hali do Beograda na vodi, usidrili su se nedaleko od "Gotika", kluba u kom je poslednji put mladić pronađen, i tu sada pretražuju teren. Takođe, saznaje se da policija patrolira i oko Pančevačkog mosta.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.