BEOGRADSKI ADVOKAT UBIJEN JE PRE 6 GODINA: Šest metaka je ispaljeno iz belog BMW, u gradu je bilo opsadno stanje!
Ilustracija, Foto: Kurir/D. Marinković

žrtva mafijaških obračuna

BEOGRADSKI ADVOKAT UBIJEN JE PRE 6 GODINA: Šest metaka je ispaljeno iz belog BMW, u gradu je bilo opsadno stanje!

Ubijeni advokat se smatra osmom žrtvom rata dve porodice Bojović i Šaranović

Objavljeno: 16:56h

Poznati beogradski advokat Vladimir Zrelec (50), teško je ranjen 1. decembra 2015. godine, oko 20:15 ispred zgrade u kojoj se nalazila njegova advokatska kancelarija u ulici Patrijarha Varnave na Vračaru.

Zrelec je odmah prevezen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar gde je operisan. Borba za njegov život trajala je 24 dana, ali nažalost, 25. decembra 2015. godine advokat je podlegao ranama.

Na Zreleca je napadač pucao kada je krenuo da isparkira svoj "Reno senic", u tom trenutku se iznenada pojavio automobil iz kog je izručeno 6 metaka u advokata. Policija je vrlo brzo stigla na lice mesta, pa potom raspisala poternicu za belim "BMW-om", a uviđaj je trajao nekoliko sati.

Vladimie Zrelec je bio jedan od tri advokata koji su zastupali Slobodana Šaranovića, optuženog da je organizovao likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Za ubistvo poznatog advokata osumnjičen je Vladimir Šaranović, koji je po poternici i uhapšen 9. januara 2018. godine nedaleko od Zrenjanina. On je godinu dana kasnije, 13. novembra 2019. godine, osuđen na 30 godina robije zbog ubistva beogradskog advokata Vladimira Zreleca, a ovo je ujedno i prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

Osuđeni Vladimir Šaranović
Osuđeni Vladimir Šaranovićfoto: Mup

Sud je kao motiv zločina utvrdio sukob Zreleca i Šaranovićevog rođaka Slobodana Šaranovića, koji mu je bio dugogodišnji klijent.

Ubijeni advokat se smatra osmom žrtvom rata dve porodice Bojović i Šaranović.

(Espreso/Dijana S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.