VLADA POP JE IZREŠETAN HEKLEROM U BG-U PRE 3 GODINE! Pričalo se da nije pomogao samo onom do koga nije stigao
Ubijeni Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, Foto: Marina Lopičić

mafijaški obračun

VLADA POP JE IZREŠETAN HEKLEROM U BG-U PRE 3 GODINE! Pričalo se da nije pomogao samo onom do koga nije stigao

Policija je odmah proglasila akciju “Vihor” i blokirala grad, zaustavljajući sva sumnjiva vozila u potrazi za nepoznatim počiniocima, ali to nije dalo rezultate

Objavljeno: 16:16h

Vladimir Popović zvani Vlada Pop (43), likvidiran je pre tri godine u kafiću "Kafeteka" u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu.

Popović je odranije bio poznat beogradskoj policiji kao blizak saradnik Luke Bojovića i "škaljarskog klana".

Dvojica maskiranih muškaraca upala su 1. decembra 2018. godine, oko 22 sata, u kafić i u Popovića ispalila više hitaca iz "heklera". Tom prilikom, ranjen je i mladić od 23 godine, koji je bio gost lokala, a on je odmah prevezen u Urgentni centar.

Vlada Pop ostao je mrtav na licu mesta, a napadači su pobegli u nepoznatom pravcu automobilom marke “audi”. Policija je odmah proglasila akciju “Vihor” i blokirala grad, zaustavljajući sva sumnjiva vozila u potrazi za nepoznatim počiniocima.

Za ovaj zločin niko još nije uhapšen, a potraga za ubicama i dalje traje.

Prema nezvaničnim informacijama, Popović je pokušao je da savlada maskiranog ubicu kad je primetio da mu prilazi naoružan, krenuo je ka njemu, ali je tada oružje opalilo. Ubica je krenuo prema autu, a ranjeni Popović je izašao za njim. Međutim, ubica je nastavio sa paljbom, a Vlada Pop je pao i preminuo. Neki od metaka pogodili drvenu ogradu pored kafića, a napadači su odmah pobegli sa lica mesta.

Ubijeni Popović bio je poznat srpskoj policiji. Istražitelji su ga dovodili u vezu sa klanom Luke Bojovića, a navodno je bio blizak i sa "škaljarcima". Pominjan je i kao vlasnik kazina "Havana" na Slaviji.

U žižu javnosti dospeo je posle optužbi da je sa Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem pokušao da iznudi 110.000 evra od dvojice biznismena, Miloša Rilaka i Zorana Popovića. Osumnjičeni su i da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone pokušali da iznude novac, a uhapšeni su upravo u "Havani".

Popović, Đurić i Kostić označeni su tada kao pripadnici "škaljarskog klana". Popović je bio prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. Kositć, bivši žandarm, navodno je bio visokopozicioniran u hijerarhiji klana. Čak je i Kostićev brat uhapšen u restoranu "Durmitor" u Novom Beogradu, u velikoj policijskoj akciji u kojoj je privedeno nekoliko pripadnika tog klana. među kojima je bio i Miloš Nilović Runjo, sa kojim je Vladimir Popović sedeo kobne večeri.

Miloš Nilović Runjo izbegao je rafal jer je samo nekoliko sekundi ranije otišao do toaleta.

Kobne večeri Vlada Pop sedeo je u kafiću navodno sa Milošem Nilovićem Runjom, koji je pukom srećom izbegao smrt te noći. Naime, samo nekoliko sekundi pre brutalnog napada, on je otišao do toaleta. Rešetanje svog druga Popovića nije video, iako je čuo rafal, vrisku i lomljavu šoljica i čaša.

Miloš Nilović Runjo
Miloš Nilović Runjofoto: Miloš Nilović Runjo, foto facebook

Istražitelji ubistva Vlade Popa povezivali su ovaj zločin sa likvidacijom Draga Božovića, mladića koji je na Bežanijskoj kosi likvidiran samo pet dana ranije. Kao motiv za ubistvo Popovića se spominjala krvna osveta po sistemu glava za glavu.

Drago Božović bio je blizak rođak jednog od vođa "kavačkog klana", Igora Božovića, a bio je povezivan sa ubistvom Budvanina Đorđa Borete, 7. decembra 2016. godine u Bečićima. Boreta je, inače, važio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Prijatelji Vladimira Popovića, posle njegove likvidacije, pričali su da on nema nikakve veze sa Lukom Bojovićem ni "škaljarskim klanom". Govorili su da je i otac četvoro dece, od kojih je najstarije imalo 12, a najmlađe tri godine. Tvrdili su da je bio dobar čovek i da nije pomogao samo onom do koga nije stigao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.