LEGIJA PRE ATENTATA NA IBARSKOJ, URADIO UŽASNU STVAR! Hteo da dokaže moć, šef DB morao da ćuti
Legija, Foto: Printscreen/Youtube

ISPLIVALO

LEGIJA PRE ATENTATA NA IBARSKOJ, URADIO UŽASNU STVAR! Hteo da dokaže moć, šef DB morao da ćuti

Načelnik Odeljenja za krvne i seksualne delikte otkrio nepoznate detalje

Objavljeno:

Šta se događalo u Jedinici za specijalne operacije neposredno pre atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine?

Jedan od onih koji imaju jasne podatke o tome je i Žarko Popović, dugogodišnji načelnik Odeljenja za krvne i seksualne delikte, koji u svojim ispovestima za Objektiv otkriva nepoznate detalje nekih od najpoznatijih zločina u Srbiji.

On je precizno opisao šta je saznao od bivšeg načelnika Državne bezbednosti Radeta Markovića, kasnije osuđenog za ovaj zločin u kome su stradali članovi Srpskog pokreta obnove Veselin Bošković, Vušur Rakočević, Dragan Vušurević I Zvonko Osmajlić.

Legija
foto: Profimedia

‒ Marković mi je tokom ispitivanja rekao da je jedan dan otišao u Lipovicu i da su mu rekli: „Napravili smo ono sr*nje na Ibarskoj, ti ćuti i biće sve u redu” – priseća se Popović.

Ono što je posebno interesantno u ovom svedočenju je priča koju je Popović saznao od Markovića, a koja se odigrala neposredno dan pre zločina na Ibarskoj magistrali.

‒ Nekoliko dana pre atentata Legija je otišao kod Markovića kući. Tada mu je „uzeo” sina i odveo na koncert. Naravno, bez Radetovog znanja. Time je Markoviću stavio do znanja šta može da uradi. Rade ništa nije smeo da kaže i rekao je da je svesno ušao u krivično delo prikrivanja izvršioca. Njemu je Legija sve priznao i sve je to ušlo u zapisnik – priseća se Popović razgovora sa Markovićem.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.